Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

To ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν και στα δύο Εκπαιδευτικά Συλλαλητήρια καλώντας στην Αντιπολεμική Πορεία της 14ης Οκτωβρίου ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ


Τη Δευτέρα 11/10 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν εκεί.
Δίπλα στους αγωνιζόμενους Μαθητές που η κυβέρνηση της ΝΔ τους κλείνει το δρόμο της μόρφωσης, τους εμποδίζει να σπουδάσουν και τους πετά στα Ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ για να φέρουν κέρδη στους εμπόρους της Γνώσης....
Δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καθώς η κυβέρνηση μέσω της Αξιολόγησης φέρνει την Υποταγή και την Πειθάρχηση, μεταφέρει το κόστος των σχολίων στην οικογένεια και κατηγοριοποιεί σχολεία-μαθητές-ανθρώπους.... 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν μαζί  με τα δύο «ανθρώπινα ποτάμια» που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας, τη μαθητική πορεία από τα Προπύλαια και την συγκλονιστική πορεία των εκπαιδευτικών από το Εφετείο.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν εκεί για να καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πορεία της 14ης Οκτωβρίου. 
Τη μέρα που ο ΥΠΕΞ Δένδιας θα υπογράψει στις ΗΠΑ την 5χρονη ελληνο-αμερικανική Πολεμική Συμφωνία που γεμίζει με βάσεις του Θανάτου ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. 
Οξύνει το ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για το ποιος θα αναλάβει ρόλο περιφερειακού Χωροφύλακα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.
Στοχοποιεί τον λαό μας, που απειλείται ακόμη και με πυρηνικό πλήγμα! Ο ελληνικός στρατός γίνεται επικίνδυνη πολεμική αιχμή εναντίον της Ρωσίας καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου εντάσσεται τόσο οργανικά στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Το κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους μαθητές που δεν θέλουν να γίνουν κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους και των χυδαίων εκστρατειών τους σε Αφρική και Μέση Ανατολή, εναντίον λαών που δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτε.
Μάλιστα, εκφράστηκε η αγωνία του πως θα πετύχει η Αντιπολεμική Κινητοποίηση, ποιες δυνάμεις θα συμμετέχουν.
Δεν έλειψαν τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα πράξει η κάθε συνιστώσα της Αριστεράς και του κινήματος. 
Για το ποιος θα βρεθεί στις 14ης Οκτωβρίου να Διαδηλώνει στη Βουλή, τη Γαλλική πρεσβεία και τα γραφεία της ΕΕ, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Θυμίζουμε:
Αντιπολεμική, Αντιιμπεριαλιστική, Αντικυβερνητική κινητοποίηση στις 14/10 ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με Γαλλία-ΗΠΑ


Συνάδελφοι/σες

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «αμυντική συμφωνία» με την Γαλλία και την πανάκριβη αγορά πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, καθώς και τη συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει με τις ΗΠΑ, η οποία μπορεί να είναι πενταετούς ή ακόμα και αόριστης διάρκειας! Για τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία οι συμφωνίες αυτές και οι άξονες πολέμου που κτίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των εθνικιστών-ακροδεξιών, είναι επικίνδυνες, αντιδραστικές και αντιλαϊκές.

  • Δίνουν τεράστιους πόρους σε εξοπλισμούς, γεμίζοντας τις τσέπες αμερικανικών και γαλλικών πολυεθνικών και των μιζαδόρων. Γαλλικές φρεγάτες και κορβέτες, αγορά Ραφάλ και αναβάθμιση F16, ελικόπτερα, πύραυλοι και άλλα μέσα, πάνω από 10 δισ. ευρώ τρέχουν άμεσα για εξοπλισμούς, ενώ το συνολικό κόστος ανεβαίνει σε δεκάδες δισ. τα επόμενα χρόνια. Οδηγούν τον λαό σε χρεοκοπία, ενώ άμεσα χρειάζεται ενίσχυση της δημόσιας υγείας (και μάλιστα εν μέσω πανδημίας!), πρόνοιας και παιδείας, προστασία του περιβάλλοντος, δουλειά στους ανέργους και στήριξη των εργαζομένων και των φτωχών. 5 δις. θα δοθούν για πολεμικά πλοία στη Γαλλία, περισσότερα από τις ετήσιες κρατικές δαπάνες υγείας για το 2021 (4,5 δις.). Δεν είναι τυχαίο που εξαντλούνται ήδη οι φετινοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων…
  • Μετατρέπουν όλη τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου, με μεγάλη αναβάθμιση της αμερικανικής βάσης της Σούδας και παροχή βάσεων και εξυπηρετήσεων στο στρατό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους από την Αλεξανδρούπολη και γενικότερα τη Θράκη μέχρι την Μαγνησία και τη Θεσσαλία, τον Άραξο (με ανοικτό το ενεχόμενο μεταφοράς πυρηνικών) και την Καλαμάτα, αλλά και νησιά του Αιγαίου. Προετοιμάζουν και γαλλική στρατιωτική παρουσία.
  • Προσδένουν στενά την Ελλάδα με τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γαλλίας, από την περιοχή της Μεσογείου έως τον Περσικό Κόλπο και από την υποσαχάρια Αφρική (περιοχή Σαχέλ) μέχρι την Μαύρη Θάλασσα και τα σύνορα της Ρωσίας. Ενισχύουν τους πολεμικούς άξονες με το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα. Η συμφωνία με τη Γαλλία κάνει αναφορά σε ελληνική στήριξη στη γαλλική επέμβαση στο Σαχέλ, ελληνική πυροβολαρχία Πάτριοτ πάει στη Σαουδική Αραβία, ενώ ήδη ελληνικές φρεγάτες και άλλα μέσα συμμετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ. Η πολυδάπανη ελληνική συμμετοχή σε παρόμοιες επιθετικές επιχειρήσεις πέρα από συνενοχή σε εγκλήματα (π.χ. Σαουδική Αραβία κατά λαού Υεμένης), εμπλέκει άμεσα τη χώρα στις επεμβάσεις και μετατρέπει τις δυνάμεις και τον λαό σε στόχους.
  • Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ δεν προσφέρουν «προστασία», δεν «προφυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας», δεν φέρνουν ειρήνη, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος. Οι εξοπλισμοί δεν φέρνουν ειρήνη, οδηγούν σε κυνήγι εξοπλισμών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, φέρνουν πόλεμο, επεμβάσεις, προσφυγιά κλπ. Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ γίνονται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων τους και για την υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου στον επικίνδυνο πολεμοκάπηλο ανταγωνισμό του με το τουρκικό, για την εξασφάλιση μεγαλύτερου κομματιού από την λεία της περιοχής. Τα πανάκριβα όπλα που προμηθεύεται η Ελλάδα δεν αφορούν τα σύνορα της χώρας, αλλά τον ενεργητικό ρόλο στη διεκδίκηση των ΑΟΖ για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, στην παρουσία σε όλη την Μεσόγειο κι ακόμα παραπέρα, στη συμμετοχή σε επιθετικές αποστολές.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, πρέπει να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια στον πόλεμο και την πολεμική προετοιμασία, με βασικούς στόχους:

  • Όχι στις πολεμικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ.
  • Έξω οι βάσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καμία νέα διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών.
  • Όχι στο παρανοϊκό κυνήγι των εξοπλισμών – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον, τις λαϊκές ανάγκες.
  • Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ στους πρόσφυγες που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η λεηλασία από τις πολυεθνικές.
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της υποταγής των πάντων στα συμφέροντα της ολιγαρχίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ – καμιά συναίνεση, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.
  • Ειρήνη και φιλία των λαών, όχι στους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου και τα πολεμικά σχέδια κρατών και ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 14 Οκτώβρη  στις 6 μ.μ. - Γαλλική πρεσβεία, γραφεία ΕΕ, Αμερικάνικη πρεσβεία.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου