Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Στο ΚΕΠΒ Θήβας, έπεσαν Σοβάδες σε θάλαμο γεμάτο συνφάνταρους

ΚΕΠΒ: Σοβάδες έπεσαν σε κρεβάτι σε θάλαμο νεοσυλλέκτων
Τελικά με την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες του Ελληνικού Στρατού είναι πλέον πιθανό να πέφτουν Σοβάδες σε θαλάμους γεμάτους συνφάνταρους.
Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο alt.gr από Νεοσυλλέκτους της ΣΤ ΕΣΣΟ, στο ΚΕΠΒ Θήβας, έπεσαν σοβάδες σε θάλαμο γεμάτο συνφάνταρους.
Σύμφωνα με τους ίδιους τους φαντάρους, η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού οι σοβάδες έπεσαν σε κρεβάτι που ήταν άδειο.
Λόγω των μέτρων Covid-19, στις μονάδες οι στρατιώτες κοιμούνται σε κουκέτες, εναλλάξ πάνω και κάτω. 
Αυτό σημαίνει ότι στα δύο διπλανά κρεβάτια βρίσκονταν δύο φαντάροι στο πάνω κρεβάτι.
Ευτυχώς, οι σοβάδες έπεσαν στο κενό κι έτσι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η άθλια κατάσταση που βιώνουν οι συνφάνταροι, οι αισχρές και εξίσου επικίνδυνες συνθήκες υγιεινής -μάλιστα την εποχή που τα κρούσματα και τα θύματα από τον Κορονοιό πολλαπλασιάζονται- είναι αποτέλεσμα των άγριων περικοπών των κονδυλίων για τους φαντάρους και την συντήρηση μέσων και μονάδων.
Ενώ η κυβέρνηση εξασφαλίζει άθλιες συνθήκες στέγασης, σίτισης, διαμονής στους φαντάρους και μας φορτώνει όλο το κόστος της Υποχρεωτικής Στρατιωτικής θητείας...
Απο την άλλη μεριά επιβάλλει τεράστιες θυσίες στον λαό μας εξαιτίας της Πολεμοκαπηλείας της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, του εντεινόμενου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Δεν είναι όμως μόνο ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός.
Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει την αναβάθμιση του ιμπεριαλιστικού περιφερειακού ρόλου του Ελληνικού αστικού κράτους και την ένταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αρχιτεκτονική Πολέμου των δυτικών ιμπεριαλιστικών κρατών με αναβαθμισμένο ρόλο.
Σοβάδες πέφτουν στο ΚΕΠΒ, θάλαμοι γεμίζουν με βρωμόνερα στο 211 ΤΕ, η σίτιση είναι ελάχιστη και άθλια στα περισσότερα στρατόπεδα, γιατί η κυβέρνηση αγοράζει όπλα αξίας 65 δις ευρώ και προβαίνει σε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.  

Γιατί μόνο 2020 η χώρα μας δαπάνησε 4,4€ δισ. για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες με το ποσό αυτό να εκτιμάται περίπου στα 6,5€ δισ. (!) για το 2021.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Συνάδελφοι ελάτε να Αγωνιστούμε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Βασικά Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή- Αγωνιζόμαστε Μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Βασικά Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή- Αγωνιζόμαστε  Μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΔΕΝ ΨΑΝΩΝΟΥΜΕ –ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Οι στρατιώτες ορκίζονται να “φυλάττουν πίστη στην πατρίδα”. Η αναγκαστική εργασία απαγορεύεται με βάση το άρθρο 22 του Συντάγματος και το 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων Ανθρώπου ΕΣΔΑ. Δεν μπορεί να επιβάλλεται σε στρατιώτες εργασία που δεν έχει σχέση με την άμυνα, όπως συλλήψεις προσφύγων-μεταναστών, υπηρεσία σε κέντρα κράτησής τους, συμμετοχή στην άμυνα της Κύπρου ή άλλες αποστολές στο εξωτερικό και του ΝΑΤΟ, υπηρέτηση στελεχών σε ΚΑΑΥ και Λέσχες,  να βγάζουν συντάξεις και να καθαρίζουν παραλίες. Βγαίνουμε παραπονούμενοι δηλώνοντας την αντίρρησή μας στη συμμετοχή επικαλούμενοι τα παραπάνω άρθρα και το όρκο. Αναδεικνύουμε έτσι τη συμμετοχή του στρατού σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα αλλά μόνο με την επίθεση του κράτους σε δικαιώματα ανθρώπων, την επέκτασή του στα διεθνή ύδατα και διεκδίκηση Ζωτικού Χώρου, συμβόλαια από την Ανοικοδόμηση κρατών που καταστρέφουν οι βρώμικοι πόλεμοι τους σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Είμαστε ενάντια στις Πολεμικές Συμφωνίες της Ελλάδας με ΗΠΑ-Γαλλία, τις συμμαχίες με τα Αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα Σ.Αραβίας-Αιγύπτου-ΗΑΕ και το Ισραήλ. Αντιστεκόμαστε στους κολοσσιαίους Πολεμικούς Εξοπλισμούς, τις δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Οι στρατιώτες σύμφωνα με το άρθ. 10 παρ. 1 του Συντάγματος δικαιούνται να αναφέρουν παράπονά τους στη διοίκηση. Δεν μπορούν να το απαγορεύσουν με κανένα τρόπο. Η απόκρυψη παραπόνου κατώτερου αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα του ανώτερου. Απολαμβάνουν βάσει του άρθ. 13 του Συντάγματος θρησκευτική ελευθερία. Μπορεί να αρνηθεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε θρησκευτική τελετή. Δίνουμε Πολιτικό Όρκο αν θέλουμε.

Με βάση το άρθ. 20 του Συντάγματος ο στρατιώτης δικαιούται να προσφύγει στα δικαστήρια οποτεδήποτε, για το οτιδήποτε και δίχως δυσμενείς συνέπειες. Ο στρατιώτης δικαιούται να δημοσιεύει κείμενα ακόμα και κριτικής στις Ένοπλες Δυνάμεις, επώνυμα ή ανώνυμα και να δημοσιεύει τα παράπονά του στον τύπο και στο diktiospartakos.blogspot.com. Υπάρχει ελευθερία έκφρασης.  Η προηγούμενη άδεια που προβλέπουν κάποιοι κανονισμοί για να προβεί στρατιωτικός σε δηλώσεις έχει πολλάκις κριθεί αντισυνταγματική από δικαστήρια. Δικαιούται να πηγαίνει σε πορείες. Η δημοσιότητα είναι Δύναμη του συνφάνταρου.

Ο στρατιώτης έχει τιμή και αξιοπρέπεια. Οποιαδήποτε διαταγή με μορφή τιμωρίας εκτός από τις νόμιμες ποινές είναι παράνομη και το στέλεχος που τη δίνει διώκεται ποινικά (άρθρα 72 και 73 στρατιωτικού ποινικού κώδικα). Καψόνι είναι οποιαδήποτε σωματική ή ψυχολογική δοκιμασία είτε με τη μορφή ποινής είτε για “σπάσιμο του τσαμπουκά”. Ακόμα και το απλό τρέξιμο και το ξύπνημα εκτός συναγερμού. Τρέχουμε μόνο όταν υπάρχει στο πρόγραμμα γυμναστική. Η χειρότερη μορφή καψονιού είναι το συλλογικό για ατομικά παραπτώματα. 

Δικαιούται φαγητό επαρκούς ποσότητας και ποιότητας, καλές συνθήκες υγιεινής και θέρμανσης, ιατρικής περίθαλψης και, γενικότερα, διαβίωσης. Όποτε υπάρχει πρόβλημα βγαίνουμε Παραπονούμενοι, καλούμε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Ο στρατιώτης δικαιούται τις φοιτητικές, αγροτικές, κανονικές και οποιαδήποτε άλλη άδεια και βέβαια τις τιμητικές που του έχουν ταχθεί για συμμετοχή σε δραστηριότητες. Δικαιούται κατ' εξαίρεση μετάθεση από την αρχή, αν είναι στους δικαιούχους. Δεν δικαιούται να βάζει βύσματα,  να χώνει άλλους, να γίνεται τσάτσος και καρφί, διότι παραβιάζει την ισότητα που προβλέπεται στο άρθρο 4 του Συντάγματος. Ο στρατιώτης δικαιούται να μην εκτελεί παράνομες διαταγές που παραβιάζουν δικαιώματά του. Η στρατιωτική πειθαρχία, οι διαταγές δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα.  Όποια δυσμενής μεταχείριση στρατιώτη επειδή άσκησε δικαιώματά αποτελεί πειθαρχικό, ποινικό αδίκημα. Πρέπει να αναφέρεται.

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ με Υπερηφάνεια και Αξιοπρέπεια

Με Κίνημα Μαζικό μέσα και έξω από τον Στρατό να σταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, τον εθνικισμό και ρατσισμό, τον φασισμό και τον σεξισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου