Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Ήρθαν τα πρώτα μεταχειρισμένα Μ1117 που οι ΗΠΑ ξεφορτώνονται στην Ελλάδα κλείνοντας συμβόλαια για τις πολεμικές τους βιομηχανίες και τους βρώμικους πολέμους τους

Η τελετή παραλαβής των πρώτων 44 μεταχειρισμένων αμερικανικών τεθωρακισμένων που πραγματοποιήθηκε στο 301 Εργοστάσιο Βάσης στους Αγίους Αναργύρους ήταν μια τεράστια αποκάλυψη κυνισμού, πολεμοκαπηλείας και εμπλοκής του Ελληνικού Στρατού στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ.
 Όσο και αν προβάλλουν την "τουρκική επιθετικότητα" για να καμουφλάρουν με την Άμυνα τους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς, αποκαλύπτουν το πως συνδέεται το κυνήγι των προσφύγων σε Έβρο και νησιά με τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της Γαλλίας.
Ο Ν.Παναγιωτόπουλος ήταν σαφής:
«Τα τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας Μ1117 - που παραχωρούνται ως Excess Defence Article (EDA)- θα προσδώσουν νέα πνοή στην επιχειρησιακή σχεδίαση των σχηματισμών του Στρατού μας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελέσουν ένα μεγάλο εύρος αποστολών». «Τα οχήματα Μ1117», συνέχισε, «θα συμπληρώσουν τα ήδη υπάρχοντα οπλικά συστήματα, παρέχοντας νέες δυνατότητες στο Στρατό Ξηράς. Το εύρος των αποστολών που μπορούν να εκτελέσουν αποτελεί εχέγγυο της επιτυχούς ενσωμάτωσης και αξιοποίησης τους».


Αν προσέξουμε την τοποθέτηση του ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλου θα συνειδητοποιήσουμε ότι πλέον δεν μιλούν για τον ελληνικό στρατό ως Μηχανισμό Άμυνας, αλλά ως Εγγυητή των εθνικών συμφερόντων, των αστικών δηλαδή σχεδιασμών για διεκδίκηση τμήματος της ιμπεριαλιστικής λείας σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Βαλκάνια!
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Στρατός Ξηράς», ανέφερε, «ανέκαθεν αποτελούσαν εγγυητή της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας και προασπιστή των εθνικών συμφερόντων».


Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε ότι αναμένεται να παραδοθούν στον ελληνικό Στρατό «1200 Μ1117 με 400 από αυτά να παραδίδονται απευθείας από τις ΗΠΑ το Φεβρουάριο του 2020 μετά την εκτέλεση των απαραίτητων ελέγχων (Joint Visual Inspection)».
«Τα οχήματα Μ1117», προσέθεσε, «θα μας προσδώσουν αυξημένη ευελιξία και θα επαυξήσουν τις αμυντικές μας δυνατότητες» καθώς με την ενισχυμένη θωράκισή τους «παρέχουν προστασία στο πλήρωμά τους, όχι μόνο από οπλισμό μικρού διαμετρήματος αλλά και από νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, προσφέροντάς μας επιπλέον δυνατότητες ασφαλούς ταχείας διείσδυσης και εκτέλεσης ελιγμών σε κάθε είδους έδαφος».
Ο ΓΕΕΘΑ Φλώρος δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αποστολή στρατού σε Αφρική και Μέση Ανατολή. Εκεί οι λαοί κυνηγούν τα Μισθοφορικά στρατεύματα των ΗΠΑ και της Γαλλίας, τους βάζουν νάρκες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς!

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στον χαιρετισμό του, στάθηκε στην έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ στη συμμαχία τους με την Ελλάδα ενώ εξέφρασε την τιμή και τη χαρά του «για την πρόοδο σε επίπεδο διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ». «Αυτή η διαλειτουργικότητα», συνέχισε, «επιδεικνύεται κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας με κοινές ασκήσεις».
Δεν ανέφερε βεβαίως ότι πρόκειται για ασκήσεις εναντίον της Ρωσίας, ούτε ότι έχουν μετατρέψει την Ελλάδα στο μεγαλύτερο πολεμικό τους ορμητήριο.
Για την προμήθεια των οχημάτων Μ1117, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολύ μεγάλη συναλλαγή» που όταν ολοκληρωθεί «θα αντικατοπτρίζει μια μεταφορά εξοπλισμού αξίας σχεδόν ενός δισ. δολαρίων -και για την ακρίβεια 987 εκατ. δολαρίων- προς την Ελλάδα με μηδενικό για τη χώρα κόστος».
Ο Αμερικανός πρέσβης κάνει το άσπρο  μαύρο.
Για να εξετάσουμε όμως αυτές οι παραχωρήσεις που γίνονται ¨Δωρεάν¨..
Καταρχήν, πρόκειται για άχρηστα στους Αμερικανούς οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Μετά την αποχώρηση σε μεγάλο βαθμό των ΗΠΑ από αυτές τις κατεχόμενες δεν τα χρειάζονται. Άρα τους κοστίζει πολύ η αποθήκευση τους.
Καταρχήν ο Αμερικανικός Στρατός απαλλάσσεται του κόστους της αποθήκευσης των συνολικά 1200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων.
Επίσης, οι ΗΠΑ εξασφαλίζουν την προμήθεια ανταλλακτικών για τις πολεμικές τους βιομηχανίες, όπλων και πυρομαχικών.
Πέρα όμως από το οικονομικό όφελος υπάρχει κυρίως το πολιτικό.
Γιατί οι ΗΠΑ έχουν εντάξει οργανικά τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στους στρατηγικούς επιθετικούς τους σχεδιασμούς.
Εξοπλίζουν λοιπόν τον Ελληνικό Στρατό που θεωρούν "δύναμη Ασφάλειας και Σταθερότητας" σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Αφρική. Για να δίνει εγγυήσεις στους επενδυτές, να προστατεύουν τους αγωγούς και να είναι η Σιδερένια γροθιά για την επιβολή των ενεργειακών τους σχεδιασμών που ανταγωνίζονται την Ρωσία και απειλούν τα Βαλκάνια.
Την ίδια περίοδο που χιλιάδες συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας της κυβέρνησης της ΝΔ.
Την ίδια περίοδο οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται για να απογειωθούν οι Πολεμικές δαπάνες προκειμένου να αναβαθμιστεί ο Στρατηγικός ρόλος του αστικού ελληνικού κράτους.
Συγκροτώντας το Ισραήλ των Βαλκανίων και τον Στρατό Πάροχο Ασφάλειας σε εφοπλιστές, επενδυτές και πετρελαϊκές εταιρείες.
Πρέπει να Αντισταθούμε.
Η Βιαιότητα της αστικής πολιτικής ενεντίον των εργαζομένων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον πόλεμο ενάντια στους πρόσφυγες-μετανάστες, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την όξυνση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου