Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Επιτροπή Στρατευμένων 80ης ΑΔΤΕ (με έδρα την Κω): Κλιμάκωση του αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας

Επιτροπή Στρατευμένων 80ης ΑΔΤΕ (με έδρα την Κω): Κλιμάκωση του αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση και διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας

1. Συνάδελφοι, σαν φαντάροι της 80ης ΑΔΤΕ, αρχικά ευχόμαστε στους νεοσύλλεκτους συναδέλφους μας καλή άδεια ορκωμοσίας και καλή ξεκούραση. Παρά το γεγονός πως η προβλεπόμενη έξοδός για το πρώτο Σαββατοκύριακο της θητείας μας κόπηκε για ανυπόστατους υγειονομικούς λόγους - μιας και τα στελέχη μπαινόβγαιναν κανονικά στα στρατόπεδα -, το γεγονός πως διασφαλίστηκε η έξοδος το δεύτερο Σαββατοκύριακο και
η 10ήμερη άδεια ορκωμοσίας αποτελούν μια πρώτη σημαντική κατάκτηση. 
Αποδεικνύεται έτσι, ότι οι ερωτήσεις και οι διαμαρτυρίες φαντάρων αποτελούν μονόδρομο για τη διαφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

2. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όσους μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, άγχη και ανησυχίες και καλούμε όλους τους συνφάνταρους να κλιμακώσουμε τις μάχες μας για καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. 
Το προηγούμενο διάστημα της στρατιωτικής μας ζωής όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με πληθώρα σοβαρών καθημερινών προβλημάτων και καταπάτησης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας. 
Από την ευρεία εξάπλωση κοριών σε σχεδόν όλους τους στρατώνες της Ταξιαρχίας με την παράλληλη "αδυναμία" των διοικούντων να δώσουν
καθοριστική λύση και τα σοβαρά προβλήματα έλλειψης σε πόσιμο νερό χωρίς την καταβολή αντιτίμου - μέχρι τους σκληρούς όρους εκπαίδευσης που σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύτηκαν από εκδικητικές/τιμωρητικές συμπεριφορές ή/και παράτυπα νυχτερινά τρεξίματα (με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς φαντάρων), καθίσταται ξεκάθαρο πως ο μόνος δρόμος για την κάλυψη των αναγκών και δικαιωμάτων μας είναι η συλλογική πάλη μέσα στους στρατώνες και οι διαμαρτυρίες μας.

3. Παρότι αντιλαμβανόμαστε πως ο υπερσυνωστισμός φαντάρων μετά την έλευση της μαζικής ΣΤ' ΕΣΣΟ αναδεικνύει και οξύνει τις σοβαρές ελλείψεις και ανεπάρκειες των στρατοπέδων της 80ης Ταξιαρχίας καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας και να μην δεχτούμε κανενός είδους εκπτώσεων αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών μας. 
Η ευθύνη για την παροχή βασικών αγαθών (πόσιμο νερό, ζεστό νερό για μπάνιο, επαρκής ποσότητα φαγητού, απεντομώσεις για κοριούς κλπ) και διασφάλιση της υγειονομικής μας προστασίας από τον Covid βαραίνει
εξ' ολοκλήρου το Γ.Ε.Σ., καθώς εκείνο είναι που επικύρωσε τη μαζική είσοδο νεοσύλλεκτων στην 80η Ταξιαρχία.

4. Παρά τα σοβαρά προβλήματα που ακόμα αντιμετωπίζουμε, δεν υποτιμούμε το γεγονός πως το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε κάποιες μικρές (αλλά σημαντικές) νίκες. 
Η επικοινωνία μεταξύ των φαντάρων της Ταξιαρχίας, οι διαμαρτυρίες και οι αναμεταξύ τους συζητήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε στρατόπεδο εκτιμάμε πως επέδρασαν καταλυτικά σε αυτή την κατεύθυνση.

5. Από την επόμενη μέρα και ειδικότερα ενόψει των ΣΠΕΝ για τους νεοσύλλεκτους, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εκ νέου επαγρύπνηση και κλιμάκωση των αντιστάσεών μας. 
Η Επιτροπή Στρατευμένων της 80ης ΑΔΤΕ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε φαντάρου και χαμηλόβαθμους στελέχους με στόχο την ικανοποίηση των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων τους.

6. Τέλος, εφιστούμε εκ νέου την προσοχή όλων μας σε τακτικές προσωπικής στοχοποίησης, "συζητήσεις" με σκοπό την αποτροπή πολιτικής ορκωμοσίας, παραβατικές συμπεριφορές στελεχών, ψακτικές προσωπικών ειδών, διχαστικές πρακτικές και τιμωρητικές ποινές, εκφάνσεις των οποίων ζήσαμε όλοι μας (ή απειληθήκαμε ότι θα ζήσουμε) το προηγούμενο διάστημα.

Σαν Επιτροπή Στρατευμένων της 80ης ΑΔΤΕ καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να παγιώσουμε τη μάχη μας για κατοχύρωση των δίκαιων αιτημάτων μας και ΖΗΤΑΜΕ:

- Άμεση επίλυση των προβλημάτων με τους κοριούς.
- Κάλυψη της βασικής ανάγκης μας σε δωρεάν πόσιμο νερό.
- Καμία διεξαγωγή παράτυπης εκπαίδευσης/άσκησης που δεν προβλέπεται από το πρόγραμμα και δεν διεξάγεται με ασφαλείς όρους.
- Παύση των απειλών για ψάξιμο των αποσκευών μας.
- Σταματημό οποιασδήποτε πολιτικής "παρέμβασης" στελεχών στους φαντάρους.
- Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όποιον φαντάρο ή στέλεχος γυρνάει στα στρατόπεδα μετά από άδεια.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου