Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας: Στο στόχαστρο η Συρία, το Ιράν και η κατεχόμενη Παλαιστίνη


Στο στόχαστρο η Συρία, το Ιράν και η κατεχόμενη Παλαιστίνη της Τριμερούς συμμαχίας που με τις ευλογίες των ΗΠΑ στήνεται μετά Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας.
Η πρώτη τριμερής συνάντηση των τριών συμμάχων με την γνωστή προπαγανδιστική ετικέτα "για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας", πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία, σε επίπεδο υπουργών.
Αλήθεια ποια συνισταμένη Άμυνας μπορεί να υπάρξει μεταξύ των τριών αυτών κρατών;
Είναι μια ακόμη απόδειξη του χυδαίου επιθετικού ρόλου που αναλαμβάνει απέναντι στους λαούς Αφρικής και Μέσης Ανατολής το ελληνικό κράτος, που εντάσσεται πλήρως και με ρόλο Χωροφύλακα στην Αρχιτεκτονική Πολέμου που οικοδομούν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Πρωταγωνιστής σε όλα αυτά τ πολεμοκάπηλα σχέδια οι ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή το ενεργειακό ζήτημα και την ένταση του ανταγωνισμού με Ρωσία-Κίνα.
Στο κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση οι τρεις υπουργοί σημειώνουν ότι «συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους».
Ο υπουργός Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για «κοινό όραμα και επιδίωξη για τη δημιουργία περιβάλλοντος και συνθηκών σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».
Τα βλέπουμε τα αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με την αισχρή συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε
Αφγανιστάν,
Ιράκ, 
Υεμένη,
Σομαλία, 
Μάλι,
Λιβύη,
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,
Γεωργία, 
Ουκρανία,
Αρμενία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου