Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου Πετρούπολης Αγ.Αναργύρων Καματερού: Δεν θέλουμε τα «δώρα» τους! Ανεπιθύμητος ο Πάϊατ στους Αγ. Ανάργυρους

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιλίου Πετρούπολης Αγ.Αναργύρων Καματερού: Δεν θέλουμε τα «δώρα» τους! Ανεπιθύμητος ο Πάϊατ στους Αγ. Ανάργυρους
Κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής Ιλίου Πετρούπολης Αγ.Αναργύρων Καματερού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 2/12 ΩΡΑ 9 ΠΜ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Δεν θέλουμε τα «δώρα» τους! Ανεπιθύμητος ο Πάιατ

Την Πέμπτη 2 Δεκέμβρη έρχεται επίσκεψη ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο στρατόπεδο (301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης) των Αγ. Αναργύρων. Ο Τ. Πάιατ έρχεται να επιβλέψει την ένταξη στον Ελληνικό Στρατό των πρώτων 44 τεθωρακισμένων οχημάτων M1117 Guardian που παραχωρεί «δωρεάν» ο στρατός των ΗΠΑ. Βέβαια τα έξοδα μεταφοράς, εξοπλισμού και συντήρησης που θα πληρώσει το ελληνικό κράτος θα είναι περίπου 100 εκ. ευρώ. Συνολικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν 1200 οχήματα αυτού του τύπου.
Αυτά τα τεθωρακισμένα οχήματα προέρχονται από το στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ και δίνονται στην Ελλάδα σε χαμηλή τιμή για να παίξει ο ελληνικός στρατός ενεργότερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ανατ. Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα στη Βόρεια Αφρική και ακόμα μακρύτερα. Η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεγεθύνουν τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην Ελλάδα με ενίσχυση της βάσης της Σούδας, στρατιωτικοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης κ. ά. Ξοδεύονται δις ευρώ για αγορές αεροσκαφών και φρεγατών από τη Γαλλία τη στιγμή που ο προϋπολογισμός του 2022 για την υγεία προβλέπει 820 εκ. ευρώ λιγότερα από τον προηγούμενο. Πολεμικά αεροσκάφη, φρεγάτες και τεθωρακισμένα αντί για νοσοκομεία.
Αυτοί οι εξοπλισμοί, η πρόσφατη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, οι αποστολές του ελληνικού στρατού εκτός συνόρων, η ελληνική συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του καθώς και ο άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ είναι σε αντίθεση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των γειτονικών λαών. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά των συγκρούσεων και προετοιμάζουν νέους πολέμους και προσφυγιά. Αυξάνουν το δημόσιο χρέος που πληρώνεται από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους φτωχούς με λιτότητα και περικοπές.
Έξω οι βάσεις των ΗΠΑ
Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ
Όχι ελληνικός στρατός εκτός συνόρων
Νοσοκομεία, σχολεία και συντάξεις αντί για όπλα
Άσυλο στους πρόσφυγες, όχι στις επαναπροωθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου