Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Μιανμάρ: Τουλάχιστον δέκα νεκροί μετά την εισβολή οχήματος των δυνάμεων ασφαλείας σε διαδήλωση

Φωτό Αρχείου από τις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην Μιανμάρ / Πηγή: Twitter
Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ εισέβαλαν με αυτοκίνητο σε διαδήλωση κατά του πραξικοπήματος στη Γιανγκόν, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαμαρτυρία της Κυριακής ήταν μία από τις τρεις τουλάχιστον που πραγματοποιήθηκαν στη Γιανγκόν, τη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ, και παρόμοιες συγκεντρώσεις αναφέρθηκαν και σε άλλα μέρη της χώρας.

Οι διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος συνεχίστηκαν παρά τη δολοφονία περισσότερων από 1.300 ανθρώπων από την ημέρα που κηρύχθηκε το πραξικόπημα.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται να δείχνουν ένα όχημα που έπεσε πάνω στους διαδηλωτές και πτώματα που κείτονταν στο δρόμο.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Myanmar Now, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 15 συνελήφθησαν. Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, δήλωσαν μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Αύξησαν την ταχύτητα όταν έφτασαν πιο κοντά στους διαδηλωτές – ήταν σαν να τους την έπεσαν με το αυτοκίνητο», είπε ένας δημοσιογράφος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, αρνούμενος να δώσει το όνομά του για λόγους ασφαλείας.

Είπε ότι ένα πλήθος κόσμου χτυπήθηκε και έπεσαν στο έδαφος καθώς άλλοι έφυγαν από τη σκηνή. «Στη συνέχεια οι στρατιώτες πήδηξαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν», πρόσθεσε.

Πηγή: Aljazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου