Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

COSCO: Αναστολή της απεργίας για έναρξη διαπραγματεύσεων

COSCO: Αναστολή της απεργίας για έναρξη διαπραγματεύσεων
▸ Σε αναστολή της 48ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει για την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησε, λίγες ώρες μετά την έναρξή της, η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Όπως ανακοίνωσε το σωματείο, η εργοδοσία των COSCO/D-Port του απέστειλε επίσημη πρόσκληση για έναρξη διαπραγματεύσεων την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, επί των συγκεκριμένων αιτημάτων που είχε θέσει.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ο ρόλος του εργοδοτικού σωματείου, και πώς τον αξιοποιεί η D-Port, η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της λειτουργίας και της διαχείρισης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων για λογαριασμό της ΣΕΠ ΑΕ. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «δύο σωματεία», επικαλέστηκε πρακτικό του «συνδικάτου εργαζομένων» (φιλοεργοδοτικό) με 1.076 ψηφίσαντες στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, όταν στις εκλογές της ΕΝΕΔΕΠ ψήφισαν 475, ενώ πρόσθεσε ότι… δεν την αφορούν «τα πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια»! Βεβαίως, μέσα στην πρόσφατη σκληρή απεργιακή μάχη η ΕΝΕΔΕΠ διεμήνυσε πως πολλοί εργαζόμενοι εντάχθηκαν στις γραμμές της, με αποτέλεσμα να ξεπερνά τον αριθμό που δηλώνει το φιλοεργοδοτικό…
Εν τέλει όπως τονίζει η ΕΝΕΔΕΠ, «ο αγώνας της πλειοψηφίας των εργαζομένων επέβαλε να μην γίνει κανένα βήμα χωρίς την συμμετοχή της ΕΝΕΔΕΠ στις διαπραγματεύσεις» και ότι «η εργοδοσία αναγκάστηκε να αποδεχτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας που θα εξασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις και αμοιβές που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες».

Τα αιτήματα που προβάλει η ΕΝΕΔΕΠ αφορούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις στις αμοιβές και μια σειρά από ρυθμίσεις για τον χρόνο και τα ωράρια εργασίας, τις μετατροπές των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης καθώς και μια σειρά ειδικών επιδομάτων των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά.
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου