Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Παίδων Πεντέλης: Επιστράτευση… δικαστών αντί για ενίσχυση του ΕΣΥ Κινητοποίηση την Κυριακή 16/1, 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου

Αρχοντούλα Βαρβάκη, Κυριάκος Νασόπουλος
▸ Οι κλινικάρχες και πάλι δεν δέχονται βαριά ασθενείς, χωρίς μοριακό αναλυτή για PCR test πολλά νοσοκομεία
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καλούν πολίτες, σωματεία και συλλογικότητες σε μαζική συμπαράσταση στον αγώνα τους την Κυριακή 16/1, στις 12 το μεσημέρι, στην πύλη του νοσοκομείου. Όπως καταγγέλλουν, ενώ κανονικά το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία, με εντολή του υπουργείου παραμένει κλειστό.

«Είναι εξωφρενικό να μη γίνουν οι εμβολιασμοί παιδιών στο “Παίδων Πεντέλης”», τόλμησε και ξεστόμισε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στην απεργία που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση του υπουργείου να κλείσει την εφημερία του νοσοκομείου και του τμήματος των επειγόντων προκειμένου να το μετατρέψει σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Λίγο νωρίτερα, είχε φροντίσει να του κάνει την «αντεργατική χάρη» και το Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο είχε προσφύγει επικαλούμενος την… προστασία της δημόσιας υγείας, κηρύσσοντας παράνομη την απεργία των εργαζομένων. Αφού η απεργία κρίθηκε παράνομη, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ορθή επανοκοινοποίηση του πλάνου εφημεριών επαναφέροντας σε αυτό και το «Παίδων Πεντέλης» ως εφημερεύον για όλο το 24ωρο της 13ης Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα δηλαδή που ο υπουργός Υγείας θριαμβολογούσε για την δικαστική του νίκη κατά της απεργίας των εργαζομένων, το υπουργείο Υγείας υιοθετούσε το ένα και μοναδικό απεργιακό αίτημα.

Για να μην τρελαθούμε τελείως όμως, την προστασία της δημόσιας υγείας υπερασπίστηκε μονάχα η απεργιακή απόφαση των εργαζομένων του νοσοκομείου, με την οποία ζητούσαν τα αυτονόητα: Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής (καθημερινές εφημερίες 8 π.μ.-2.30 μ.μ. και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα).

Παράλληλα, τάσσονταν υπέρ της παράλληλης λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου αλλά «με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας». Το πρωί της Παρασκευής γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της η ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε την αγωγή τονίζοντας και τη σημασία της λειτουργίας του νοσοκομείου: «Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και το υπουργείο της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά».

Η προσπάθεια αναστολής των εφημεριών του «Παίδων Πεντέλης» δεν είναι παρά άλλη μια έκφραση του σταθερού εδώ και δύο χρόνια σχεδίου της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία χωρίς να ενισχύσει το ΕΣΥ.

Υπαγορεύεται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που έχει αφήσει μετά από δύο ολόκληρα χρόνια πανδημίας, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πολλά δημόσια νοσοκομεία (πχ «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης) χωρίς μοριακό αναλυτή για την διενέργεια PCR test, επιτρέποντας στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να θησαυρίζουν ακόμα περισσότερο.

Είναι απόφαση της ίδιας κυβέρνησης, που ενώ διαφημίζει ότι προχωράει σε επίταξη ιδιωτικών κλινικών (έναντι αδράς αποζημίωσης), επιτρέπει στους κλινικάρχες να δέχονται μόνο όσους ασθενείς είναι έτοιμοι να πάρουν… εξιτήριο και κανέναν με κορονοϊό. Και στο Κρατικό Νίκαιας, τουλάχιστον 17 συνάνθρωποί μας να παραμένουν επί ώρες σε φορεία διότι δεν υπήρχαν κλίνες στο νοσοκομείο και δεν τους δέχονταν στον ιδιωτικό τομέα διότι είναι βαριά ασθενείς. Το κυβερνητικό έγκλημα συνεχίζεται…
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου