Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Η Βρετανία στέλνει επίλεκτα στρατεύματα και 2.000 αντιαρματικά όπλα στην Ουκρανία

Όπως μεταδίδει το «Sky News», 30 επίλεκτα μέλη του Συντάγματος Ranger –μέρος της νεοσύστατης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων του στρατού έχουν φθάσει στην Ουκρανία, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων γύρω από νέα αντιαρματικά όπλα που τους παρείχε η Βρετανία. Οι Βρετανοί στρατιωτικοί φέρεται να πέταξαν με στρατιωτικά αεροπλάνα, τα οποία μετέφεραν επίσης συνολικά περίπου 2.000 εκτοξευτές αντιαρματικών βλημάτων στη χώρα, στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το «Sky News», έχουν εντοπιστεί βρετανικά αεροσκάφη επιτήρησης, ως μέρος μίας «αθόρυβης, αλλά αξιοσημείωτης» –όπως σημειώνεται– στήριξης από μέρους της Βρετανίας, στον στρατό της Ουκρανίας. Παράλληλα, γίνεται λόγος για «αρκετές» πτήσεις που έχουν λάβει χώρα από την αρχή της εβδομάδας. Όπως σημειώνεται, ακόμα, και η Daily Mail είχε μεταδώσει πληροφορίες ότι η Βρετανία έχει στείλει 2.000 εκτοξευτές αντιαρματικών βλημάτων.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας, μιλώντας στο Κοινοβούλιο την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία επρόκειτο να αυξήσει τη στρατιωτική της υποστήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού στο έδαφος της χώρας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. «Έχουμε λάβει την απόφαση να προμηθεύσουμε την Ουκρανία με ελαφριά αντιαρματικά αμυντικά οπλικά συστήματα» είχε σημειώσει. Ο ίδιος είχε επισημάνει ότι «δεν πρόκειται για στρατηγικά όπλα και δεν αποτελούν απειλή για τη Ρωσία», με τη Μόσχα να επισημαίνει ότι η κίνηση αυτή θα αυξήσει τις εντάσεις.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η αποστολή φονικών όπλων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία θα τροφοδοτήσει την κρίση και θα αυξήσει τις εντάσεις» υπογράμμισε συγκεκριμένα η πρεσβεία της Ρωσίας στη Βρετανία, με μήνυμά της στο Twitter. Η Μόσχα έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς περί σχεδιαζόμενης εισβολής στην Ουκρανία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν σχεδιάζει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον καμίας χώρας.

Πηγή: sputniknews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου