Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Οι Αμερικανοί σκοπεύουν να αξιοποιήσουν Σούδα και Αλεξανδρούπολη σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία

Καθώς η ένταση στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας ανεβαίνει συνεχώς και Νατοϊκά κράτη μέλη μεταφέρουν ολοένα περισσότερα στρατεύματα και πολεμικά μέσα στην περιοχή, είναι αποκαλυπτική η στάση των ΗΠΑ που αποδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας από την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ να εμπλακεί στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.  
Για μια ακόμη φορά η ναυαρχίδα του καθεστωτικού τύπου δίνει βήμα στους Αμερικανούς προκειμένου να μας ενημερώσουν για τις ιδιαίτερες πτυχές της μετατροπής ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας σε Πολεμικό Ορμητήριο τους, κάτι για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Σε μια κυνική παραδοχή προχώρησε ο στενός συνεργάτης του Μπάιντεν Μάικλ Κάρπεντερ σε συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής». Συγκεκριμένα ο μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), δήλωσε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Αυτές είναι οι πραγματικές πολεμοκάπηλες διαστάσεις της πολεμικής συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ και η ένταξη των Ελληνικών Πολεμικών Δυνάμεων στην Αρχιτεκτονική Πολέμου - Καταστολής που συγκροτούν οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Μεσόγειο, από την Αφρική έως την Μέση Ανατολή.
Όπως είπε, η βάση στην Σούδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά αεροναυτικών δυνάμεων και η Αλεξανδρούπολη για τη μεταφορά δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.
«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ, μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Ο κόλπος της Σούδας, δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί ένα από τα βασικά στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε» τονίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη ο Κάρπεντερ σημειώνει πως «είναι βασικός κόμβος στο ενεργειακό δίκτυο στην Ανατολική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι τόσο στενά συνδεδεμένες σε τόσους διαφορετικούς τομείς, στην Πολεμική Αεροπορία, στο Ναυτικό, στις χερσαίες δυνάμεις… Μιλάμε για μια πολύ στενή συνεργασία»

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού γύρου του ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία.
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου