Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Λέσβος: στρέφουν τον Στρατό ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται στις νέες Φυλακές Προσφύγων

Μεταναστευτικό: Η νέα δομή στη Λέσβο στο επίκεντρο-(φωτ. INTIME NEWS)
Λέσβος: στρέφουν τον Στρατό ενάντια στους κατοίκους που αντιστέκονται στις νέες Φυλακές Προσφύγων
Οξύνεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ εναντίον των προσφύγων. 
Νέα Τείχη του Αίσχους στον Έβρο, Επαναπροωθήσεις, Απελάσεις. Συστατικό στοιχείο της αντιπροσφυγικής πολιτικής τόσο των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ήταν η μετατροπή συγκεκριμένων νησιών σε Φυλακές προσφύγων.
Νέο επεισόδιο στην απάνθρωπη αυτή πολιτική, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες για τους νησιώτες, αλλά κυρίως για τους πρόσφυγες, είναι η κατασκευή κλειστών Κέντρων Κράτησης. Όπως αυτό στη θέση Βάστρια. Η νέα δομή προβλέπεται να είναι 3.000 ατόμων, με δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον 2.000 ατόμων, για όσους θα βρίσκονται στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης και με αποφάσεις επιστροφής. 
Συστατικό τμήμα αυτής της αντιπροσφυγικής αστικής πολιτικής υπήρξαν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Συλλαμβάνουν και κάνουν Επαναπροωθήσεις, οχυρώνουν τον Έβρο, χτίζουν και φρουρούν HOT SPOT, είναι έτοιμες να εφαρμόσουν δόγματα Καταστολής ενάντια στις Ασύμμετρες Απειλές, όπως χαρακτηρίζουν τους πρόσφυγες. 
Είναι ο ίδιος Στρατός που συμμετείχε στην Κατοχή του Αφγανιτάν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά και αυτός που ετοιμάζεται να στείλει Έλληνες Στρατιώτες στην Σαουδική Αραβία εναντίον του λαού της Υεμένης και εναντίον του λαού στο Μάλι για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του γαλλικού ιμπεριαλισμού και των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Όμως, όπως καταγγέλλει η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΕΣΒΟΥ είναι ο ίδιος Στρατός που υπερασπίζει την ΤΕΡΝΑ για να κατασκευάσει το νέο Κέντρο Κράτησης.
Διαβάζουμε απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης:
Δελτίο τύπου 03/01/2022
H μεγάλη μέρα που ο Λεσβιακός λαός θα χρειαστεί να βρεθεί πάλι στις επάλξεις πλησιάζει. 
Σήμερα ξεκίνησαν έργα οδοποιίας στη Βάστρια με δόλιο τρόπο και στα μουλωχτά. 
Επειδή όμως δεν βρέθηκε Λέσβιος υπεργολάβος να αναλάβει την υλοποίηση, τον βρώμικο ρόλο ανέλαβε ο Ε.Σ και η 98 Α.Δ.Τ.Ε. 
Η 98 Α.Δ.Τ.Ε δηλαδή λειτούργησε ως υπεργολάβος της ΤΕΡΝΑ. 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τον διοικητή της 98 Α.Δ.Τ.Ε είναι πολλά και καλό είναι ο Υποστράτηγος Τσιπίδης να τα απαντήσει. 
Ποιος έδωσε την εντολή να μεταβεί μηχάνημα του Ε.Σ στην Βάστρια; Έχει ενημερώσει ο κ. διοικητής τη φυσική ηγεσία του Ε.Σ γι’ αυτό; 
Ο πολιτικός προϊστάμενος των Ε.Δ, Υπουργός Εθνικής Άμυνας, γνωρίζει για την υπεργολαβία; 
Το σημερινό έργο θα τιμολογηθεί στο πλαίσιο του πακέτου των 96 εκατομμυρίων ευρώ; 
Έχει δικαίωμα ο Ε.Σ να κάνει εκδούλευση σε ιδιώτες χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που χρηματοδοτεί ο ελληνικός λαός και προορίζονται να καλύψουν ανάγκες ασφάλειας και άμυνας; 
Αν κατά την διάρκεια αυτής της παράνομης δραστηριότητας βρισκόταν απέναντι στο μηχάνημα πολίτες που διαμαρτύρονται για την κατασκευή της υπερδομής τι θα γινόταν στρατηγέ; 
Ποιο είναι το κίνητρό σας όταν, μη έχοντας θεσμικό προς τούτο ρόλο, στρέφεστε ενάντια στη βούληση της τοπικής κοινωνίας και προκαλείτε το αίσθημα δικαίου του Λεσβιακού λαού; 

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα των στρατιωτικών δυνάμεων της Μυτιλήνης δεν μπορεί να μην είναι εν γνώση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αποκαλύπτει ότι ο αστικός Στρατός εξυπηρετεί Ταξικά Συμφέροντα, δεν είναι, όπως και ποτέ δεν ήταν, ένας υπερεθνικός μηχανισμός.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τους κατοίκους.
Εμείς απαιτούμε να αναγνωριστούν όλα τα δίκαια αιτήματα των προσφύγων-μεταναστών.
Να υπάρξει ασφαλής διάδρομος για την ασφαλή μετακίνηση τους.
Γυρνάμε την πλάτη στην Ευρώπη Φρούριο, την Ακροδεξιά και τον Λαϊκισμό.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσουν οι βρώμικες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η εκμετάλλευση που προβαίνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και οι πολυεθνικές.
Τα προβλήματα είναι Οικουμενικά και συχνά έχουν τη ρίζα τους στον Δυτικό Κόσμο και στα πλούσια κράτη.
Αλήθεια, ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή; 
Μήπως αυτοί που σηκώνουν Τείχη του Αίσχους και δεν θέλουν τους πρόσφυγες που προκαλούν οι πόλεμοι τους τους και η καπιταλιστική οικονομική ανάπτυξη;

Απαιτούμε να αποσυρθεί ο Στρατός στα στρατόπεδα της Μυτιλήνης και να σταματήσει να στρέφεται ενάντια στους κατοίκους και τους πρόσφυγες.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου