Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Στεφανοβίκειο-Αεροπορία Στρατού: άθλιες συνθήκες για τους φαντάρους που εργάζονται ως Δούλοι Φυλακισμένοι

Πρόσφατα προπαγανδίστηκε ότι ο Υφυπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς θα περιοδεύσει τα στρατόπεδα.
Άραγε που θα πάει και τι θα ενδιαφερθεί να δει;
Δεν γνωρίζουν στο ΓΕΣ και στο ΓΕΕΘΑ ότι στο ΚΕΠΒ Θήβας έχουν τους συνφάνταρους μέσα σε κτίριο που γέρνει;
Το έχει αποκαλύψει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει π.χ. στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η υπομονή είναι αρετή έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. 
Όταν όμως κάνεις υπέρογκες προσπάθειες και περιμένεις και περιμένεις βλέποντας την υπομονή σου να πάει στο κενό, τότε όσο ενάρετος και αν είσαι σαν άνθρωπος ξεσπάς, θέλοντας να εκφράσεις τους λόγους που το δημιούργησαν αυτό. 
Αυτό το κείμενο είναι ένα ξέσπασμα που νομίζω ότι θα το ενστερνιστούν αρκετοί φαντάροι που υπηρετούν στην Αεροπορία του Στρατού στο Στεφανοβίκειο (στρατόπεδο Περρισάκη).  
Αφορά το ως άνω αναφερθέν στρατόπεδο και τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό.
Εάν διαβάσει κανείς επιμελώς την εγκύκλιο που έχει εκδώσει το ίδιο το ΓΕΣ θα δει ότι οι οπλίτες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 19 υπηρεσίες τον μήνα. 
Στο Στεφανοβίκειο όχι απλώς δεν τηρείτε αυτό το μέτρο, αλλά καταλήγουν οι οπλίτες να κάνουν πάνω από 27 υπηρεσίες τον μήνα συνδυασμένες με αγγαρείες, πόστα και άλλα, που αφήνουν ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης με αποτέλεσμα οι οπλίτες να «κοιμούνται όρθιοι». 
Στελέχη των Λόχων Διοικήσεως όταν οι οπλίτες τους εκφράζουν τα προβλήματα τους, είτε απαντούν αδιάφορα, είτε λένε υπομονή υπομονή ή ότι δεν μπορούν να τα μεταφέρουν στους ανώτερους γιατί δεν θα έχουν πέραση τα λεγόμενα τους. 
Κοινώς "τα λόγια των οπλιτών χάσκουν στο κενό". 
Επιπλέον, την στιγμή που το στρατόπεδο βρίσκεται σε μία εμπλοκή άνευ προηγουμένου η Ταξιαρχία διαθέτει και άτομα σε άλλες μονάδες. 
Αυτό όχι απλώς δεν βοηθάει την κατάσταση αλλά μειώνει τον ήδη δραματικά χαμηλό αριθμό οπλιτών, με αποτέλεσμα να εντείνεται το πρόβλημα. 
Είναι επιτακτική ανάγκη να έρθουν άτομα στο στρατόπεδο και θα πρέπει να μεριμνήσει η Ταξιαρχία για αυτό. 
Επίσης βάσει των κανονισμών, για τις 19 υπηρεσίες οι οπλίτες δε θα πρέπει να κάνουν πάνω από 4-5 υπηρεσίες την εβδομάδα για να τηρείται το όριο των 19 υπηρεσιών. 
Επιπλέον είναι θεμιτό να μειώσουμε όσο γίνετε τον αριθμό υπηρεσιών ιδανικά στις 2-3 ανά εβδομάδα, κάπου στην μέση δηλαδή, των 19 προβλεπόμενων από τους κανονισμούς.
Άλλο ένα πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα είναι οι κακές συνθήκες διαβίωσης στους θαλάμους. 
Οι πόρτες στο κτήριο τον οπλιτών δεν σφραγίζουν καλά, με αποτέλεσμα να εισέρχεται το κρύο μέσα στο κτήριο, αλλά και να κοπανάνε με κάθε ρεύμα αέρα.
Συνάμα τα καλοριφέρ υπολειτουργούν και πότε έχει ζέστη και πότε δεν έχει. 
Τα ίδια και με το ζεστό νερό, πότε είναι πότε δεν είναι. 
Οι νεροχύτες στάζουν τα καζανάκια δεν λειτουργούν όλα, και άλλα πολλά. 
Γενικώς το στρατόπεδο έχει μία εικόνα εγκατάλειψης την οποία περισώζουν όσο γίνεται οι στρατιώτες με όλα όσα κάνουν πέραν των υπηρεσιών τους. 
Είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι δεν μπορούν να δοθούν λύσεις στα περισσότερα από αυτά. 
Σίγουρα μπορούν να δοθούν λύσεις, παρόλα αυτά δεν δίνονται γιατί τα προβλήματα αυτά σκοντάφτουν στην αδιαφορία των «ανωτέρων».
Κλείνοντας ανέφερε κάποια στιγμή ένα στέλεχος ότι οι οπλίτες δεν κάνουν τίποτα. 
Εξαιρετικά άτοπο μιας και όχι απλά κάνουν, αλλά αποτελούν τα θεμέλια του στρατοπέδου και καλύπτουν σημαντικές υπηρεσίες και λύνουν πολλά προβλήματα από το ποιος θα πλύνει τα ταψιά μέχρι ποιος θα κόψει χόρτα και ποιος θα καθαρίσει. 
Ας μην ξεχνάμε, πως τα θεμέλια κρατάνε σταθερά το ότι βρίσκεται από πάνω, συνεπώς αν καταρρεύσουν τα θεμέλια μαζί τους θα καταρρεύσει και ότι είναι από πάνω τους.
Αυτό το κείμενο δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από το κύκνειο άσμα της ελπίδας για βελτίωση, ενός οπλίτη που πέρασε από το Στεφανοβίκειο.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η Ταξιαρχία όλες αυτές τις καταγγελίες;
Απαιτούμε την παρέμβαση τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων.
Απαιτούμε να μας Πηγαίνει 1 Υπηρεσία και 1 Έξοδο.
Συνάδελφοι βγείτε Παραπονούμενοι σε όλη την Ιεραρχία.
Συνφάνταροι μόνο με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, με τη δημοσιοποίηση των καταγγελλιών και το Κίνημα μέσα και έξω από το Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι στην Πολεμοκαπηλεία και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου