Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Μεταφέρουν άλλους 7.000 στρατιώτες στην Ευρώπη

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ διέταξε την ανάπτυξη 7.000 αμερικανικών στρατιωτών στην Ευρώπη, δήλωσε στους δημοσιογράφους υψηλόβαθμος αξιωματούχος, λίγο μετά το διάγγελμα του Προέδρου Τζο Μπάιντεν όπου ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ο Μπάιντεν είπε ότι είχε εξουσιοδοτήσει «την ανάπτυξη χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων που είναι ήδη σταθμευμένες στην Ευρώπη», στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Είπε επίσης ότι είχε εξουσιοδοτήσει να σταλούν «πρόσθετες δυνάμεις των ΗΠΑ» στη Γερμανία ως μέρος της απάντησης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δυνάμεων που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα πριν από αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, «αυτό θα περιλαμβάνει μια ομάδα μάχης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας με σχετικές ικανότητες και δυνατότητες. Θα αναπτυχθούν στη Γερμανία για να καθησυχάσουν τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ, να αποτρέψουν τη ρωσική επιθετικότητα και να είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν μια σειρά από απαιτήσεις στην περιοχή. Αναμένουμε να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου