Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο ρωσικός στρατός μπήκε στο Χάρκοβο.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γκερασένκο, οι μάχες εξελίσσονται στο κέντρο του Χάρκοβο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μάχες στους δρόμους ανάμεσα σε ουκρανικά στρατεύματα και ομάδες των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού.

Εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης κάλεσε τους κατοίκους του Χάρκοβο να μείνουν στα καταφύγια.

Ο ρωσικός στρατός περικύκλωσε τη Χερσώνα και το Μπερντιάσκ

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι περικύκλωσε δύο μεγάλες πόλεις στη νότια Ουκρανία, τη Χερσώνα και το Μπερντιάνσκ.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις απέκλεισαν πλήρως τις πόλεις Χερσώνα και Μπερντιάσκ που καταμετρούν αντίστοιχα 290.000 και 110.000 κατοίκους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο TASS.

Φωτιά σε διυλιστήριο στο Κίεβο

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα την πόλη Βασίλκιβ, στα νοτιοδυτικά του Κιέβου, με αποτέλεσμα ένα διυλιστήριο να παραδοθεί στις φλόγες, ανέφερε η δήμαρχος της πόλης σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

«Ο εχθρός θέλει να καταστρέψει τα πάντα εδώ γύρω», ανέφερε η δήμαρχος του Βασίλκιβ, η Νατάλια Μπαλασίνοβιτς.

Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τεράστιες φλόγες να υψώνονται στον ουρανό.

Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο

Σύμφωνα με το Reuters, στρατιωτικές δυνάμεις ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στο Χάρκοβο, με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας να παρουσιάζει ένα μεγάλο πύρινο μανιτάρι μετά την έκρηξη.

Το Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σαφές για την ώρα πόσο σημαντικός ήταν ο συγκεκριμένος αγωγός και κατά πόσο η έκρηξη θα μπορούσε να διαταράξει τη μεταφορά φυσικού αερίου σε άλλες περιοχές εκτός της πόλης ή της χώρας.

Παρά τη συνεχιζόμενη επίθεση, η Ουκρανία εξακολουθεί να προμηθεύει με ρωσικό φυσικό αέριο την Ευρώπη.

Χτύπημα σε ογκολογικό νοσοκομείο – Σκοτώθηκε 6χρονος

Θύμα του πολέμου στην Ουκρανία έπεσε ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο, το οποίο χτυπήθηκε από ρωσικά πυρά. Μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, σκοτώθηκε ένα αγόρι ηλικίας έξι ετών.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για αρκετούς τραυματίες, με γιατρό του νοσοκομείου Okhmatdyt να δηλώνει ότι έχουν χτυπήσει δύο έφηβοι και τρεις ενήλικες.

«Ρωσικά πυρά πυροβολικού έπληξαν το παιδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Okhmadyt του Κιέβου, σκοτώνοντας ένα παιδί και τραυματίζοντας δύο, μαζί με δύο ενήλικες», μετέδωσε το TSN.