Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Το ΝΑΤΟ συνεδριάζει στις Βρυξέλες και μας απειλεί με Πυρηνικό πόλεμο

Ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος θα συμμετάσχει στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου συνέρχονται Τετάρτη και Πέμπτη οι υπουργοί Άμυνας της μισητής στους λαούς Συμμαχίας, με την Ουκρανική κρίση να δίνει τον τόνο και τις αντιθέσεις εντός και εκτός της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας να οξύνονται.
Σήμερα αναμένεται συνέντευξη Τύπου του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ όπου θα περιγράψει το περίγραμμα της Συνόδου, το πρόγραμμα της οποίας ανοίγει αύριο με κοινές δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ και του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ενώ αμέσως μετά συνέρχεται η Ομάδα Πυρηνικού Σχεδιασμού του ΝΑΤΟ (Nuclear Planning Group), σε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρωσία και την Κίνα.
Το ΝΑΤΟ διεκδικεί πάντα το «δικαίωμα» στο πρώτο πυρηνικό πλήγμα σε ενδεχόμενο κορύφωσης των ανταγωνισμών που σε περιβάλλον καπιταλιστικής κρίσης  κάνουν πιθανή όχι μόνο την σύγκρουση δια αντιπροσώπων, αλλά μεταξύ κρατών ή και ανάμεσα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δυνάμεις που κατέχουν Πυρηνικά Οπλοστάσια.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νατάσας Μπαστέα από «ΤΑ ΝΕΑ», η Ρωσία σχεδίαζε μεγάλη άσκηση με πυρηνικά όπλα αυτόν τον μήνα, όπως αφήνουν να διαρρεύσει Αμερικανοί αξιωματούχοι. Η άσκηση φέρεται να ήταν μία προειδοποίηση προς το ΝΑΤΟ για να μην παρέμβει στην περίπτωση που το Κρεμλίνο αποφάσιζε να εισβάλει στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μαρκ Μάιλι και η Αβρίλ Χέινς, διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών, είχαν πει σε βουλευτές ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν σχεδίαζε να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις στα μέσα στον Φεβρουάριο.
Τα δεδομένα αυτά πρέπει να τα κρατήσουμε γιατί η αποκλιμάκωση που από ότι φαίνεται υπάρχει στην Ουκρανία χαροποιεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί εξαφανίστηκαν. Πολύ περισσότερο όταν γίνεται λόγος για χρήση Πυρηνικών Οπλών είτε ως διαπραγματευτικό χαρτί είτε ως μέρος του πολεμικού οπλοστασίου που θα χρησιμοποιηθεί.  
Άλλωστε την Πέμπτη οι υπουργοί του ΝΑΤΟ θα έχουν ξεχωριστή συνεδρία με τους ομολόγους τους από Ουκρανία και Γεωργία, αλλά και ξεχωριστή συνεδρία με τη συμμετοχή των υπουργών των κρατών – μελών της ΕΕ που δεν ανήκουν παράλληλα και στο ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια στενότερου συντονισμού των δύο πόλων του ευρωατλαντικού άξονα.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Από την άλλη μεριά το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία στην χώρα μας πρέπει να διαπιστώσουν τον βαθμό Εμπλοκής του ελληνικού κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων του σε όλους αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την στήριξη όλου του αστικού κόσμου επιδιώκει την αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή δύναμη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου και της εμπλοκής της στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου επιχειρεί να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και να αναβαθμίσει τον ρόλο της ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη διαμέσου του πολέμου.  Παρουσιάζει ως Φίλους και Προστάτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που επιτίθενται εναντίον των λαών για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους, ενώ η συνεργασία του ελληνικού αστικού κράτους φέρνει στο προσκήνιο τον κίνδυνο Εκδικητικού πλήγματος.
Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα- και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους
Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, επεμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη αιματοκυλώντας τους λαούς για να αρπάξουν πλουτοπραγωγικές πηγές και ζώνες ελέγχου, προκαλώντας ποτάμια προσφυγιάς και ανθρώπινης δυστυχίας, αντιμετωπίζοντας πρόσφυγες-μετανάστες με τον πιο απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο.  
Ανταγωνισμοί που επιδιώκουν να επιβάλλουν καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, Απειλώντας τους λαούς ακόμη και με χρήση Πυρηνικών όπλων!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο ενδοιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. 
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου