Θυμίζουμε:

Οι Ρώσοι στοχοποίησαν με βαλλιστικούς πυραύλους τις βάσεις σε Σούδα-Ιντσιρλίκ και Νατοϊκά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο;


Μην εμπλακείτε στην Ουκρανία αλλιώς...": Ηλεκτρονική εκτόξευση Kh-47M2 Kinzhal στην Μεσόγειο κατά ΝΑΤΟϊκών βάσεων! Εκτοξεύτηκαν 3Μ22 Tsirkon, Sineva SLBM και ICBM Yars

Οι ρωσικές Στρατηγικές Δυνάμεις Πυρηνικής Αποτροπής προχώρησαν στην ηλεκτρονική εκτόξευση υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal εκ των οποίων ο ένας προσομοίωσε καταστροφικά πλήγματα εναντίον ΝΑΤΟϊκών στόχων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ο δεύτερος υπερηχητικός πύραυλος Kh-47M2 Kinzhal έπληξε στόχο στο Μπάρεντς με την Μόσχα να δίνει για πρώτη φορά βίντεο στην δημοσιότητα. Μέχρι τώρα δεν είχε αποδεσμευτεί υλικό με καταστροφή στόχου από Kizhal.

Το μήνυμα του Β.Πούτιν είναι σαφέστατο: Μην εμπλακείτε στην Ουκρανία ότι και αν συμβεί!

Νωρίτερα, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας και ο Α/ΓΕΕΘΑ της Ρωσίας, ενημέρωσαν πως ξεκίνησε η άσκηση των Πυρηνικών Στρατηγικών Δυνάμεων Αποτροπής υπό την προσωπική εποπτεία του Αρχιστράτηγου Β.Πούτιν.
Oι Ρώσοι έχουν εκτοξεύσει υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal, αντιπλοϊκό υπερηχητικό πύραυλο 3Μ22 Tsirkon και κρουζ Kalibr στη Μαύρη Θάλασσα.
Επιπλέον εκτοξεύτηκε διηπειρωτικός πύραυλους Yars από Plesetsk προς το πεδίο βολής Kura, πύραυλος Iskander στο πεδίο βολής Kapustin Yar, στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS εκτόξευσαν πυραύλους Kh-55 ενώ το υποβρύχιο “Kareliya” SSBN εκτόξευσε πύραυλο R-29RMU Sineva SLBM.

Μεγάλη κινητοποίηση στην Μεσόγειο – Προσομοίωση πλήγματος με Kinzhal
Για πρώτη φορά σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουμε ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις του υπερηχητικού πυραύλου Kh-47M2 Kinzhal των 10 Mach εμβέλειας 2.000 χλμ εναντίον στόχων στην Μεσόγειο.
Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι στόχοι ήταν αμερικανικά αεροπλανοφόρα καθώς και οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε Σούδα και Ιντσιρλίκ.
Τα καταδρομικά του Στόλου του Ειρηνικού και του Βόρειου Στόλου κλάσης “Slava”, “Varyag” και “Marshal Ustinov”, μαζί με φρεγάτες, κορβέτες και υποβρύχια κινητοποιήθηκαν για την διασφάλιση ολόκληρης της περιοχής της Αν. Μεσογείου.
Ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Il-38 μαζί με ελικόπτερα Ka-27 εκτέλεσαν αποστολή αναζήτησης υποβρυχίων στην Μεσόγειο ενώ στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22Μ3 συνοδευόμενα από μαχητικά Su-30SM και Su-35 μαζί με τάνκερ εναέριου ανεφοδιασμού Il-78 προχώρησαν σε ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις πυραύλων στην Μεσόγειο.
Στο στόχαστρο τρία αεροπλανοφόρα στην Μεσόγειο λόγω Ουκρανίας: MiG-31K με Kinzhal & Tu-22M3 με Kh-32 στην Συρία!
Αεροσκάφη MiG-31 εκτόξευσαν δύο πυραύλους Kinzhal, έναν στην Μεσόγειο και έναν στην περιοχή του Μπάρεντς.
Όπως δείχνει το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι, τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 έφεραν αντιπλοϊκούς πυραύλους Kh-22. Η μέγιστη εμβέλεια των πυραύλων είναι περίπου 600 χιλιόμετρα, αναπτύσσουν ταχύτητα 3,5 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου και η κεφαλή τους ζυγίζει περίπου έναν τόνο.

Ενημερώνει τον Β.Πούτιν ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ
Ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ, Valery Gerasimov, ανέφερε προσωπικά στον Β.Πούτιν τους στόχους της μεγάλης πυρηνικής στρατηγικής άσκησης.
"Ο κύριος στόχος είναι η επεξεργασία των ενεργειών των Στρατηγικών Επιθετικών Δυνάμεων ώστε να επιφέρουν εγγυημένη ήττα στον «εχθρό». Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε δύο στάδια.
Στο πρώτο στάδιο διεξάγονται στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη χρήση όπλων αυξημένου δυνητικού κινδύνου.
Στο δεύτερο στάδιο προχωράμε σε μαζική χρήση των στρατηγικών επιθετικών δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως απάντηση σε αντεπιθετικό πλήγμα", είπε ο Gerasimov.
Κατά τις προγραμματισμένες ασκήσεις θα εκτοξευτούν βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ. Στις ασκήσεις συμμετέχουν δυνάμεις και μέσα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Βόρειου Στόλου και της Μαύρης Θάλασσας.

Δείτε στον χάρτη: Το ρωσικό καταδρομικό βρίσκεται συνέχεια κοντά στην Κρήτη



Ενημερώνει ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σ.Σοιγκού
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σoιγκού ανέφερε στους προέδρους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο, την έναρξη των προγραμματισμένων ασκήσεων δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής.
«Σύντροφε Ανώτατε Διοικητή! Σύμφωνα με την απόφαση που λάβατε σήμερα, υπό την ηγεσία σας, διεξάγεται άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής.
Κατά την διάρκεια της άσκησης θα διεξαχθούν ασκήσεις ελέγχου πυρηνικών όπλων και όπλων αυξημένου δυνητικού κινδύνου και θα ελεγχθεί η λειτουργία των στρατηγικών επιθετικών δυνάμεων».



ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Ο Κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης είναι τεράστιος.
Και η Απειλή δεν αφορά μόνο τους λαούς της Ουκρανίας.
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και στοχοποιείται.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να ξεσηκωθούν.