Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Aντιπολεμική διαδήλωση στο Πασαλιμάνι, ενάντια στην παρουσία του «Σαρλ Ντε Γκολ»

Aντιπολεμική διαδήλωση στο Πασαλιμάνι, ενάντια στην παρουσία του «Σαρλ Ντε Γκολ»

Μαχητική αντιπολεμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Πασαλιμάνι, με αφορμή την παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» .

Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης.

Σε πανηγυρικό κλίμα έπεσαν στο θωρηκτό Αβέρωφ παραμονή 25ης Μαρτίου, οι υπογραφές για τις τελικές συμβάσεις απόκτησης των φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό και των έξι επιπλέον αεροσκαφών Rafale που θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των 18 αεροσκαφών.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά το ΝΑΡ «τα συμφέροντα του λαού μας βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στο κλείσιμο των βάσεων, στην αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, στην αντιπαράθεση με τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, την πάλη για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στην επιδίωξη του κεφαλαίου να φορτώσει το κόστος (και) των πολέμων του στους λαούς».


Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση έχει ως εξής:
Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» είναι ανεπιθύμητο
Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο της Ουκρανίας και στα σχέδια του ΝΑΤΟ
Η έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» στον Πειραιά είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην γενική αύξηση της στρατιωτικής πολεμικής δραστηριότητας και εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Οργιώδης πολεμική δραστηριότητα στη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη και αλλού, συνεχείς ασκήσεις και παρουσία των αεροπλανοφόρων στην περιοχή μας (το γαλλικό «Σαρλ ντε Γκολ» και το αμερικανικό «Χάρρυ Τρούμαν»), αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη εμπλέξει στον πόλεμο την χώρα μας. Η στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ, η ελληνογαλλική συμφωνία, δεν συνεπάγονται μόνο βάσεις και δισεκατομμύρια για θηριώδεις εξοπλισμούς, αλλά και άμεση ή έμμεση εμπλοκή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των αμερικανονατοϊκών φονιάδων.

Τα συμφέροντα του λαού μας βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στο κλείσιμο των βάσεων, στην αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, στην αντιπαράθεση με τον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, την πάλη για τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στην επιδίωξη του κεφαλαίου να φορτώσει το κόστος (και) των πολέμων του στους λαούς.

– Να σταματήσουν τώρα οι εχθροπραξίες. Έξω από την Ουκρανία η Ρωσία, να σταματήσει κάθε επέμβαση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή. Να αποφασίσουν οι κάτοικοι της Ουκρανίας για το μέλλον τους.

– Να παύσει κάθε εμπλοκή, κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να σταματήσουν οι ασκήσεις και κοινές επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και έξω απ’ αυτήν, με τους μακελάρηδες των λαών. Κανείς φαντάρος έξω από τα σύνορα.

– Έξω οι βάσεις. Να κλείσει η Σούδα, η Αλεξανδρούπολη δεν θα γίνει εφαλτήριο πολέμου. Έξω οι Αμερικάνοι από Στεφανοβίκειο, Λάρισα και όπου αλλού. Ανατροπής της πενταετούς συμφωνίας με τις ΗΠΑ και της αντίστοιχης με Γαλλία.

– Να ακυρωθούν τα εξοπλιστικά προγράμματα – λεφτά για την υγεία, την παιδεία, τους ανέργους, τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για όπλα.

– Έξω από το ΝΑΤΟ, όχι στον ευρω-στρατό, έξω από την ΕΕ.

– Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός τον πόλεμό τους. Οι κυρώσεις πλήττουν πρωτίστως τους λαούς, να ακυρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου