Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

«Σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα, πολλοί Ρώσοι λένε: ''Ευτυχώς που δεν ζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μου να δουν αυτές τις εικόνες''.

«Σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα, πολλοί Ρώσοι λένε: ''Ευτυχώς που δεν ζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μου να δουν αυτές τις εικόνες''. Έχω σπουδάσει μαζί με Ουκρανούς, έχουμε μοιραστεί νερό, φαγητό, πνευματική τροφή. Όταν σκέφτομαι πως μία μάνα, μία Λουντμίλα, στέλνει το παιδί της στον πόλεμο, μία άλλη Λουντμίλα τρέχει να σώσει το παιδί της», είπε η ηθοποιός Ταμίλα Κουλίεβα, κάνοντας λόγο για εμφύλιο πόλεμο, καθώς Ουκρανία και Ρωσία ήταν αδελφικοί λαοί.
«Έχουμε προσφυγικές ροές από την ανατολική Ουκρανία στη Ρωσία και τη δυτική Ουκρανία σε άλλες χώρες. Θεωρώ είναι παράνοια και πρέπει να σταματήσει. Στηρίζουμε την ειρήνη και μόνον αυτό. Πιστεύω μπορεί να είναι το πόρισμα ενός λογικού ατόμου. Είμαι πεπεισμένη ότι ο μόνος δρόμος είναι της διπλωματίας. Δεν είναι μόνον η Ρωσία του Πούτιν. Είναι η Ρωσία του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοφ, του Γκόγκολ... Είναι η Ρωσία του παππού μου, που σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε καταλαβαίνετε πώς αισθάνονται και οι δύο πλευρές»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου