Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Φαντάροι Σαμοθράκης: Τα τύμπανα πολεμούν συνεχίζουν να βαράνε-Εμείς αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε!

Επιστολή συνφάνταρων από την Σαμοθράκη
Τα τύμπανα πολεμούν συνεχίζουν να βαράνε. Εμείς αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε!

Οι πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία ανέδειξαν πόσο επικίνδυνες είναι οι συνέπειες των διακρατικών ανταγωνισμών και των πολυεθνικών ομίλων. Κάτι που φάνταζε αδύνατο είναι πλέον γεγονός. 
Οι μόνοι χαμένοι από αυτή την υπόθεση είναι οι λαοί ανεξαρτήτως νικητή και χαμένου. Οι νατοϊκές μεθοδεύσεις και η ελληνική εμπλοκή σε αυτόν τον πόλεμο ξεχείλισε το ποτήρι και ο λαός το έδειξε εμφατικά στις μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις που έγινε τις τελευταίες μέρες. Οι φαντάροι δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους. Παλεύουμε για ειρήνη και καμία συμμετοχή στον πόλεμο.

Σαν να μην έφτανε η συμμετοχή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια, η κυβέρνηση προχώρησε στην αποστολή πολεμικού υλικού και μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία δείχνοντας ξεκάθαρα την τάση της για συμμετοχή στον πόλεμο. 
Αντί να ζητά ειρήνη, η κυβέρνηση της ΝΔ ρίχνει λάδι στη φωτιά υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και εμπλέκει τον λαό σε επικίνδυνα πολεμικά παιχνίδια.

Επιπλέον, απόδειξη της επικινδυνότητας της αμερικανικής στρατιωτικής στη χώρα αποτελεί το κλείσιμο του εναέριου χώρου του Έβρου για στρατιωτικές πτήσεις για το Μάρτιο έπειτα από αμερικανικό αίτημα λόγω ανησυχίας για ρωσική παρακολούθηση των αμερικανικών και ελληνικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. 
Ξέρουμε ποια είναι τα σχέδια των ιμπεριαλιστών των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. 
Δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από αυτούς τους ανταγωνισμούς.

Η ανησυχία φαίνεται και στο ίδιο το στράτευμα καθώς το τελευταίο διάστημα οι ασκήσεις περί άμυνας της παραμεθορίου, η αντιμετώπιση μιας εχθρικής απειλής και η άμεση ενέργεια έχουν αυξηθεί. 
Μας θέλουν σε ετοιμότητα, δημιουργούν συνθήκες πολέμου στον οποίο θα σκοτωθούμε για τα συμφέροντα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. 
Απαντάμε κατηγορηματικά Όχι!

Οι φαντάροι είμαστε ξεκάθαρα στο πλευρό του λαού. 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, Ρωσόφωνους και μη, αλλά και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, και καλούμε όλους τους στρατευμένους σε αντιπολεμικό διεθνιστικό αγώνα για την παύση του πολέμου, την απόσυρση όλων των αμερικανικών βάσεων από τη χώρα και την Ευρώπη, την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και τη διάλυση αυτού.

Στρατιώτες των μονάδων και υπομονάδων της Σαμοθράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου