Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Άρον άρον προωθούν το αεροπλανοφόρο Τρούμαν στο Αιγαίο ενώ αμερικανικά αεροσκάφη πετούν σε Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα

Οι δραματικές εξελίξεις στον Ουκρανικό πόλεμο ωθούν το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να μετακινήσουν άρον άρον το αεροπλανοφόρο Τρούμαν στο Αιγαίο ενώ αμερικανικά αεροσκάφη πετούν σε Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα.
Οι αμερικανικές αυτές πολεμικές κινήσεις πραγματοποιούνται για δύο λόγους.
Αφενός ο Ρωσικός Στρατός δείχνει ότι επιτυγχάνει έναν από τους στόχους της Εισβολής στην Ουκρανία, δηλαδή να καταλάβει όλες τις Ουκρανικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, στοχεύοντας στην κατάληψη της Μαριόπολης και του λιμανιού της Οδησσού.  Προελαύνουν πλέον προς την Οδησσό με ενδιάμεσο στόχο την κατάληψη λιμανιού στην πόλη Νικολάγιεφ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό βύθισε την ναυαρχίδα του, την φρεγάτα “Hetman Sagaidachny”.
Βασικός στόχος επαναλαμβάνουμε ο πλήρης έλεγχος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.
Αναλυτές έχουν υποστηρίξει από την αρχή των επιχειρήσεων ότι το καθεστώς Πούτιν στοχεύει στην ενοποίηση των Ανατολικών Δημοκρατιών, την κατάληψη της ακτογραμμής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ δεν αποκλείουν να τεθεί ζήτημα των εδαφών της Υπερδνειστερίας, ενισχύοντας τους αυτονομιστές αντάρτες στη Μολδαβία.
Έτσι όμως θα έθετε ζήτημα στο ΝΑΤΟ, καθώς οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι σε περίπτωση επίθεσης σε κράτος μέλος του θα το υπερασπιστούν. Ταυτόχρονα όμως θα είναι υποχρεωμένοι να εμπλακούν σε συνομιλίες  με τον Πούτιν -κάτι που αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ρωσικής Εισβολής- και εξέλιξη που απεύχεται το Δυτικό ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε το επεισόδιο που εξελίχθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, που προκάλεσε την πτώση πολεμικού αεροσκάφους και ελικοπτέρου της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας!

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρυ Τρούμαν έρχεται όμως στο Αιγαίο και για ένας επιπλέον λόγο. Το Τουρκικό κράτος κλείνοντας τα Στενά του Βοσπόρου και απαγορεύοντας τη διέλευση πολεμικών πλοίων, ουσιαστικά  απαγορεύουν στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να περάσουν στη Μαύρη Θάλασσα την κρίσιμη αυτή περίοδο που καταγράφεται τόσο μεγάλη ανατροπή Ισχύος υπέρ της Ρωσίας.
Η κίνηση αυτή της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα το αεροπλανοφόρο USS Harry S Truman να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μαζί με την ομάδα μάχης του στο Βόρειο Αιγαίο, μεταξύ Λήμνου, Λέσβου και Άη Στράτη.
Πηγές του ΝΑΤΟ, τόνισαν ότι τις τελευταίες ώρες επιχειρείται αναδιάταξη δυνάμεων. Έτσι, το αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν βρίσκεται στο Αιγαίο και γίνονται συνεχείς πτήσεις F-18 προς την Ρουμανία, για να διεξάγουν εναέριες περιπολίες.
Μάλιστα, στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας βρίσκονται αμερικανικά τάνκερ για τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών μαχητικών, ενώ πέταξαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52, που φέρουν εκτός από τις κλασικές βόμβες και πυραύλους τύπου Tomahawk. 
Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις, την περασμένη Κυριακή διατέθηκε ακόμα και πολιτική υποδομή, το Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για μεταστάθμευση αμερικανικών ιπτάμενων τάνκερ, η αποστολή των οποίων ήταν ο εναέριος ανεφοδιασμός ευρωατλαντικών μαχητικών που περιπολούσαν στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία!
Επίσης να θυμίσουμε τη δραστηριοποίηση των Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, όπου από την βάση της Σούδας απογειώνονται τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, τη βάση στο Στεφανοβίκειο μεταφέρθηκαν τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα APACHE στην Πολωνία.
Είναι μερικές μόνο από τις διαστάσεις της Ελληνικής Πολεμικής Εμπλοκής στην σύγκρουση που συντελείται και στην κλιμάκωση του ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Επίσης, με βάση της ΝΑΤΟϊκές πληροφορίες που επικαλέστηκε δελτίο ειδήσεων, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ απέπλευσε από την Κύπρο, ενώ την θέση του πήρε η γαλλική φρεγάτα Οβέρ. Πλέον, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται Νότια της Κρήτης και είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο, ενώ η Γαλλία επιπλέον έχει αναπτύξει μηχανοκίνητες μονάδες στην Ρουμανία.

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε τόσο την όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που δεν εστιάζει μόνο στην Ουκρανία, αλλά επίσης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, των Βαλκανίων και του Αιγαίου.
Αποδεικνύεται αφενός το μέγεθος της πρόσδεσης της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τους κινδύνους που κρύβουν αυτές οι επιλογές καθώς οι Ρώσοι πολιτειακοί παράγοντες έχουν προειδοποιήσει τις αντίστοιχες αρχές του ελληνικού κράτους, ενώ τα ρωσικά πυρηνικά όπλα και οι βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν στοχοποιήσει τη βάση της Σούδας και τα Νατοϊκά αεροπλανοφόρα!
 Τέλος, όλη αυτή η πολεμική εμπλοκή επηρεάζει και τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό καθώς φανερώνει πόσο κρίσιμο είναι και κυρίως το γιατί και για ποιους λόγους,  ο έλεγχος του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων περασμάτων του Αιγαίου!
ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΗ Ή ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ και Στόχος των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων
Εμείς με τους αγώνες μας πρέπει να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να μην Εμπλέξει τις στρατιωτικές δυνάμεις, τις κρατικές υποδομές -λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- και τις αμερικανικές βάσεις, που ήδη συμβάλλουν.
O Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκουν την ακόμη μεγαλύτερη Εμπλοκή της χώρας μας στον Πόλεμο στην Ουκρανία, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών βλέψεων της ελληνικής άρχουσας τάξης, ταυτισμένοι με τους αμερικανικούς επιθετικούς σχεδιασμούς σε στρατιωτικό-ενεργειακό-πολιτικό επίπεδο.  
Μετά την αποστολή πολεμικού υλικού θέλουν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη και πιλότους λαμβάνοντας μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.
στην Ουκρανία! Εμπλέκουν τον λαό μας σε έναν πόλεμο που γίνεται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας, των επιθετικών επιλογών της διεφθαρμένης ακροδεξιάς κυβέρνησης της Ουκρανίας που ταυτίζεται με τις πιο ακραίες επιλογές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Τώρα πρέπει να απαιτήσουμε να βγει η Ελλάδας από τη δολοφονική, παρεμβατική, αιμοβόρα συμμορία του ΝΑΤΟ, η οποία μόνο θάνατο και δυστυχία έχει φέρει στους λαούς όλα αυτά τα χρόνια. Το ΝΑΤΟ είναι απειλή για τους λαούς και πρέπει να διαλυθεί.
Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει ποιο ρόλο παίζει το ΝΑΤΟ. Το καλοκαίρι ζήσαμε το δράμα του λαού στο Αφγανιστάν. Τώρα ζούμε το δράμα των λαών της Ουκρανίας. Καθημερινά ζούμε το δράμα των προσφύγων που συλλαμβάνουν, χτυπούν, Επαναπροωθούν και Δολοφονούν σε Έβρο και Αιγαίο, έχοντας καταστήσει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο νεκροταφείο προσφύγων.
KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ
ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί.
Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη.
Να κλείσουν οι Βάσεις. Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα.
Καμιά εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης/Σούδας και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων
Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων.
Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη
Καταδικάζουμε τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό.
Δεν θα Σκοτώσουμε-Δεν θα Σκοτωθούμε εμείς για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, για εθνικά-αστικά συμφέροντα και κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου