Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Αγωνιστικός χαιρετισμός ναύτη με στολή στην αντιπολεμική διαδήλωση

▸Ηχηρή παρέμβαση του κινήματος μέσα και έξω από το στρατό ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό

Ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο συμβολισμός και το μήνυμα του χαιρετισμού ναύτη με στολή στη διάρκεια της μεγάλης αντιπολεμικής διαδήλωσης της 2 Φλεβάρη:

«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εκ μέρους των αγωνιζόμενων φαντάρων που υπηρετούν την θητεία τους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην σημερινή σας διαδήλωση. Οι επικίνδυνες εξελίξεις των τελευταίων ημερών δε σηκώνουν πολλά λόγια. Με το σημερινό δυναμικό συλλαλητήριο δίνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ελπίδας για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που ήδη έχει στοιχίσει την ζωή δεκάδων αμάχων, αποδεικνύοντας ότι από τις αντιπαραθέσεις των ισχυρών υπερδυνάμεων του πλανήτη οι μόνοι που την πληρώνουν και βγαίνουν χαμένοι είναι οι λαοί. Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι τίποτα δεν μπορούν προσφέρουν στον απλό κόσμο ούτε οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ αλλά ούτε και η Ρωσία.

Είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που με την φιλοπόλεμη στάση της μας εμπλέκει στην πολεμική σύγκρουση στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, για να πάρουν πόδι από την Ελλάδα οι μακελάρηδες των λαών. Το μαχόμενο αντιπολεμικό κίνημα όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος μέσα κι έξω από τον στρατό θα διασφαλίσει ότι κανένας φαντάρος δεν θα βγει εκτός συνόρων, οτι οι φαντάροι που είναι “του λαού παιδιά” όπως λέμε και στα συνθήματα μας καμιά δουλειά δεν έχουν στην Ουκρανία και σε αυτό τον πόλεμο. Κλείνοντας συναγωνιστές πρέπει να ξέρετε ότι χωρίς εμάς που υπηρετούμε σε στρατό ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία πόλεμος δεν γίνεται, χωρίς εμας καμιά συμμετοχή και εμπλοκή δεν μπορεί να γίνει, αλλά και οτι χωρίς εσάς εμείς δεν έχουμε φωνή, Για αυτό λοιπόν σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί, να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου