Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Αστυνομικά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας κατά προσφύγων και μεταναστών

Αστυνομικά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας κατά προσφύγων και μεταναστών
▸ Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις-σκούπα με μαζικές συλλήψεις μεταναστών και προσφύγων, που πραγματοποιεί η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.

Την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις περιοχές της Ομόνοιας και της Βικτώριας, πάνοπλοι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και συνέλαβαν δεκάδες σκουρόχρωμους πολίτες, οδηγώντας τους με κλούβες στην Πέτρου Ράλλη, την Αμυγδαλέζα και άλλα κέντρα κράτησης.

Σύμφωνα με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή, «από τους άνω των 100 μετανάστες/τριες που οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα, δεκάδες είχαν (!) νομιμοποιητικά έγγραφα και κατόπιν ολονύχτιας κράτησης, αφέθηκαν ελεύθεροι/ες». Όπως κατήγγειλε και η ΚΕΕΡΦΑ, «μετανάστες και μετανάστριες που εργάζονταν στην περιοχή, που πήγαν για να ψωνίσουν από τα καταστήματα κατέληξαν να περάσουν τη βραδιά στην Αμυγδαλέζα και να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς καμιά εξήγηση».

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ, για τις οποίες ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος ισχυρίστηκε ότι στοχεύουν στην «πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων», συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες, ενώ επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές όπως το Μοναστηράκι και ο Σταθμός Λαρίσης. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, τουλάχιστον 361 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν στην Αμυγδαλέζα.

Η κυβέρνηση των «νόμιμων» pushback, των φρακτών, των άθλιων κλειστών κέντρων συγκέντρωσης και του επίσημου διαχωρισμού των προσφύγων σε «κανονικούς» και μη, δείχνει για ακόμη μια φορά το αυταρχικό ρατσιστικό της πρόσωπο.

ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου