Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Διαδήλωση υπερ της ειρήνης στη βάση της Σούδας (φωτο-βιντεο)


▸«Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- Ε.Ε. – Ρωσία» διαδήλώνουν εκατοντάδες νέοι από όλη την Κρήτη το μεσημέρι της Κυριακής 20 Μαρτίου στο κέντρο των Χανίων και στη συνέχεια έξω από την ΝΑΤΟϊκή βάση στο Μαράθι.

Διαδηλωτές από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις της αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς όπου και άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενάντια στον πόλεμο, ζητώντας παράλληλα την άμεση απομάκρυνση των ΝΑΤΟικών βάσεων.

«Διαδηλώνουμε υπέρ της ειρήνης και ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία που αποτελεί την κορύφωση μια σύγκρουσης 8 ετών» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της “Ανυπόταχτης Κρήτης” Γιώργος Πιαγκαλάκης.

Παράλληλα επισήμανε πως βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι «να σταματήσει κάθε εμπλοκή τη χώρας μας στον πόλεμο, κάθε παροχή στρατιωτικής βοήθειας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ καθώς αυτό μας τοποθετεί επί της ουσίας στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων».

Σημειώνεται πως από το Σάββατο στον κόλπο της Σούδας καις την ΝΑΤΟική βάση στο Μαράθι έχει “δέσει” το θηριώδες αεροπλανοφόρο “H. Truman” και τα συνοδά του πλοία.

 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κώνστας

ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου