Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Γράμμα συνφάνταρου: Εμείς έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε τον πόλεμο από την στιγμή που είμαστε το βασικό μέσο για να γίνει.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται με Ουκρανία-Ρωσία και με την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτά έχω κάποιες σκέψεις που θέλω να μοιραστώ με τους συμφανταρους μου, όχι μόνο εντός Ελλάδας, αλλά ιδανικά και με τους υπόλοιπους που υπηρετούν αυτήν την στιγμή και σε άλλες χώρες.
Καταρχάς εγώ προσωπικά και πιστεύω κάθε νοήμων στρατιώτης, δεν θέλει να πάρει την ευθύνη μιας ανθρώπινης ζωής στα χέρια του και να γίνει δήμιος.
Σκέφτομαι τον εαυτό μου σε πόλεμο και πιστεύω ότι δεν θα μπορώ να σκοτώσω «αντίπαλο» ακόμα κι αν απειληθεί η ζωή των δικών μου ανθρώπων. 
Δεν είναι ανθρώπινο αυτό, να γινόμαστε πούλια σε ένα παιχνίδι που παίζεται από ένα κεφάλι.
Ένας είναι αυτός που δίνει την εντολή, ένας είναι αυτός που σε διατάζει να σκοτώσεις, ένας είναι αυτός που σε βάζει στο δίλημμα «να υπερασπιστείς την πατρίδα σου», «να προστατέψεις τους ανθρώπους σου», «ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ».
Ήθελα να καταλήξω στο ότι θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε και με στρατιώτες άλλων χωρών και να συντονιστούμε.
Αν εμείς οι στρατιώτες, Έλληνες - Τούρκοι - Ουκρανοί - Ρώσοι - Γερμανοί Άγγλοι - Γάλλοι, δεν συμβιβαστούμε και δεν γίνουμε μέρος αυτού του «παιχνιδιού», τα κεφάλια αυτά δεν θα έχουν κανένα μέσο για να παίξουν το παιχνίδι τους . 
Ο αγώνας για την Ειρήνη πρέπει να είναι συνεχόμενος και συλλογικός με όλη την σημασία της λέξης. 
Πρέπει να σταματήσουμε να απευθυνόμαστε μόνο στους Έλληνες στρατιώτες και να ξεκινήσουμε να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε ιδέες και με στρατιώτες άλλων χωρών.
Ένας Ρώσος στρατιώτης δεν πιστεύω ότι θέλει να ρίχνει μια οβίδα και να σκοτώνει 50 αθώους στρατιώτες και μη, αντίστοιχα και ένας Έλληνας και ένας Τούρκος.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι εμείς έχουμε την δύναμη να σταματήσουμε τον πόλεμο από την στιγμή που είμαστε το βασικό μέσο για να γίνει.
Αν αυτή την στιγμή που μιλάμε Ρώσοι και Ουκρανοί πετούσαν τα όπλα κάτω ξέροντας ότι δεν θα τους πυροβολήσει κανείς, γιατί όλοι ασπάζονται την ίδια βασική ιδέα,ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, τότε αυτοί που δώσαν την εντολή να ξεκινήσει ο πόλεμος τι είναι;
Μένουν άπραγοι, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα!

Γράμμα Συνφάνταρου

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου