Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Προετοιμασίες του ΝΑΤΟ για πιθανό «πυρηνικό συμβάν»

Προετοιμασίες του ΝΑΤΟ για πιθανό «πυρηνικό συμβάν»

Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με τους συμμάχους για προετοιμασία και αποτρεπτικές στάσεις για τα ρωσικά όπλα μαζικής καταστροφής.
Οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το ΝΑΤΟ για να προετοιμαστούν για πιθανά βιολογικά ή πυρηνικά περιστατικά από τη Ρωσία, καθώς οι κορυφαίες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου σχεδιάζουν να προειδοποιήσουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να μην αναπτύξει τέτοια όπλα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, καθώς η εισβολή της Ρωσίας παραμένει σε αδιέξοδο ένα μήνα μετά τη σύγκρουση, ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος είπε την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με τους συμμάχους για προετοιμασία και αποτρεπτικές στάσεις για τα ρωσικά όπλα μαζικής καταστροφής, καθώς και για πιθανά ιατρικά και άλλα αντίμετρα για να βοηθήσει την Ουκρανία.
Ο αξιωματούχος έκανε τις δηλώσεις καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με τους ηγέτες του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, μία ημέρα αφότου ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν υποβάθμισε τους κινδύνους μιας πυρηνικής επίθεσης.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά σχεδιάζουν να πουν ότι θα συνεχίσουν να επιβάλουν «σοβαρές συνέπειες» στη Ρωσία εφαρμόζοντας πλήρως τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβάλει οι χώρες και είναι έτοιμες να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα.

Η Ρωσία υπέστη τιμωρητικές απώλειες τις πρώτες εβδομάδες της σύγκρουσης, με τις εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ να υποδηλώνουν ότι τουλάχιστον 7.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και να σημειώνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει τους 15.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου