Μέσα στην αναπουμπούλα και την στρατιωτική κινητοποίηση των τελευταίων ημερών και προφανώς για να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή, οι δυτικές δυνάμεις αύξησαν κατά 800 άντρες την στρατιωτική δύναμη που επιτηρεί την συμφωνία ειρήνευσης της Βοσνίας. Από αυτούς περίπου οι 500 είναι Αυστριακοί!
Η Αυστρία αν και δεν μετέχει στο ΝΑΤΟ συντονίζει την παρουσία της στα Βαλκάνια στα πλαίσια της "ειρηνευτικής ευρωπαϊκής δύναμης" που τυπικά δεν υπάγεται σε αυτό.
Έτσι σήμερα, για πρώτη φορά μετά το 1914 εκατοντάδες Αυστριακοί στρατιώτες βρέθηκαν στο Σαράγεβο, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες.
Σίγουρα πίσω από αυτή την απόφαση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κρύβονται φόβοι για την πιθανότητα να αναφλεγεί ξανά και η Βαλκανική, καθώς η Σερβία είναι η μοναδική χώρα της περιοχής που δεν καταδίκασε την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αντίθετα έστρεψε τα βέλη ενάντια στο ΝΑΤΟ.
Ενώ στο Βελιγράδι έγιναν μεγάλες αντιΝΑΤΟϊκες διαδηλώσεις
από το FB του Γ.ΧΛ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου