Σάββατο 2 Απριλίου 2022

1η Στρατιά: Το καμάρι του Στρατού ή ότι πιο σάπιο αναρωτιούνται οι συνφάνταροι

Ερωτήματα έπειτα από καταγγελία φαντάρου για την 1η Στρατιά

Επιστολή καταγγελίας από το Τάγμα Στρατηγείου στη Λάρισα:

Από τα πιο σημαντικά στρατόπεδα στην χώρα και από τα πιο σάπια εσωτερικά. Μηδέν ενδιαφέρον για τους φαντάρους συγκεκριμένα του τάγματος στρατηγείου, αρκετοί υπεύθυνοι αξιωματικοί και λοιπά στελέχη ανύπαρκτοι που νοιάζονται μόνο για να μπαίνει ο μισθός τους και καθόλου για τη υγεία των φαντάρων. Δυναμολόγιο περίπου 50 φαντάρων, με υπηρεσίες να εκτελούν μονίμως 10-15 άτομα, όπου και τα ίδια είναι που κάνουν οποιαδήποτε αγγαρεία ζητηθεί. Μια φορά τη βδομάδα καταλήγουν να είναι εξοδούχοι αυτοί οι 15 , και πολλές φορές με πάνω από 12 ώρες υπηρεσία, λόγω ανικανότητας και κωλυόμενων που δε χρειάζεται να υπάρχουν. Όταν ρωτήθηκε στέλεχος εάν πρόκειται να βγούμε έξοδο, απάντησε ειρωνικά και με ύφος που μόνο χειρότερη κάνει τη ψυχική υγεία του στρατιώτη. Πολλοί με μόνο 2 μήνες θητεία να έχει απομείνει έχουν κάνει λόγο για αναβολή. Έλλειψη ανδρών συνεχώς, αλλά κανείς δεν ζητούν ενισχύσεις, κανείς δεν ενδιαφέρονται.

Δε χρειάζεται να αναφερθεί το συμβάν προ ολίγων μηνών όταν αξιωματικοί έδιναν όπλο από τον ένα στρατιώτη στον άλλον, όταν ο ένας έλλειπε με άδεια και γυρνούσε κάποιος άλλος. Όλο αυτό χωρίς να γίνει αλλαγή στη χρέωση και χωρίς το όπλο του αδειούχου να επιστρέψει στην ΑΟΤ. Παρέμενε σε έναν οπλοβαστό με απόντα τον κάτοχο του και απλά πήγαινε σε όποιον το είχε ανάγκη. Βεβαίως όλα αυτά λόγω της αδράνειας να ανοίξει η ΑΟΤ (όντας διαδικασία δύσκολη). Η ευθύνη ρίχτηκε στους στρατιώτες, που ψευδώς κατηγορήθηκαν ότι εκτελούσαν μόνοι τους αυτές τις αλλαγές χωρίς να έχει δοθεί εντολή.

Εάν δεν γίνει έλεγχος για όλα αυτά, έτσι ώστε να υπάρξουν οι αντίστοιχες κυρώσεις, λυπάμαι που το λέω, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και περιστατικό που θα καταλήξει άσχημα για κάποιον.

Όσο ωραίο φαίνεται το "καμάρι" της Λάρισας αλλά και της Ελλάδας από έξω, καθώς οι διοικητές του είναι οι πιο υψηλόβαθμοι στη χώρα, άλλο τόσο και περισσότερο σάπιο είναι το εσωτερικό του. Πραγματικά ντροπή η κατάσταση να είναι γνωστή και μην κάνει κανείς κίνηση να αλλάξει κάτι.
Επιβεβαιώνουν το ΓΕΣ και η 1η Στρατιά όλες αυτές τις καταγγελίες;

Θυμίζουμε την χθεσινή καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
1η Στρατιά: απίστευτη βυσματοκρατία-από τους 50 στρατιώτες οι 35 είναι εξαφανισμένοι και οι υπόλοιποι τρέχουν σαν Σκλάβοι!
Πόσοι μαϊμού στρατιώτες μαζεύτηκαν στην 1η Στρατιά;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Τι γίνεται ρε παιδιά στην 1η Στρατιά; 
Απ' τους 50 φαντάρους κάνουν υπηρεσίες οι 15.
Με 10-12 ώρες υπηρεσίας καθημερινά.
Έξοδο μόνο στο όνειρό τους, 15 ημέρες μέσα και περιμένουμε ακόμα. 
Οι συνθήκες "άριστες": 
μπάνιο με κρύο νερό, 
οι κοριοί κάνουν πάρτι, 
από θέρμανση ανύπαρκτη. 
Για ποιο στρατό μιλάμε;
Επιβεβαιώνουν το ΓΕΣ και η Διοίκηση της 1ης Στρατιάς όλες αυτές τις καταγγελίες;

Η άθλια κατάσταση που περιγράφεται στην πρώτη από τις δύο καταγγελίες που έλαβε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κοινό μυστικό.
Η 1η Στρατιά του Στρατού Ξηράς όπως επίσης και η ΑΤΑ της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ακραίες φωλιές βυσμάτων.
Ατόμων που κοιτούν την πάρτη τους και δεν τους νοιάζει καθόλου για τους άλλους φαντάρους.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, στρατιωτικοί, δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και επιχειρηματίες εμπλέκονται στο άθλιο σύστημα των πελατειακών σχέσεων.
Κυνηγώντας ψήφους και ρουσφέτια.
Και ενώ τα βύσματα βολεύονται οι υπόλοιποι συνφάνταροι βρίσκονται να υπηρετούν ως Σκλάβοι σε αισχρές συνθήκες που δύσκολα μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχουν το 2022.
Και μάλιστα σε έναν στρατό που δαπανά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Όμως πολύ απλά η κυβέρνηση της ΝΔ αγοράζει όπλα και προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες Επαγγελματίες Στρατιώτες, την ίδια περίοδο που εκμεταλλεύεται τους φαντάρους εργασιακά και οικονομικά.
Ο λόγος είναι στους συνφάνταρους.
Που καθημερινά αντιλαμβάνονται τι καταπιεστικός και εκμεταλλευτικός είναι ο θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Για να σε φέρουν Υποχρεωτικά στον Στρατό όπου κυριαρχεί η Ανισότητα, η Αδικία και η Συναλλαγή. 
Αύξησαν την Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και γίνεται χαμός με τα βύσματα. Αυξάνοντας τις διακρίσεις μεταξύ πλούσιων και πολιτικά χρωματισμένων φαντάρων, ντόπιων και τους συνφάνταρους από μακρινούς τόπους καταγωγής.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους να έρθουν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και να αγωνιστούμε μαζί.
Να βγούμε Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Τι να φοβηθούμε; Ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα; Ότι θα μας εκδικηθούν;
Ότι και να κάνουν είναι Παράνομο.
Υπολογίζουν τη διαμαρτυρία των φαντάρων, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τη δημοσιότητα των καταγγελιών.
Συνφάνταροι πρέπει να απαιτήσουμε Ακρόαση από το Διοικητή, τον Ταξίαρχο και τον Στρατηγό.
Όσο πιο πολλοί, όσο πιο αποφασιστικά.
Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, πρέπει να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, την φιλοπόλεμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου