Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΝΙΚΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ! Άλλαξαν και Κοινοποιήθηκαν τα Εορταστικά γκρουπ του Πάσχα 2022-Να πληρώσει το Υπουργείο Άμυνας το Κόστος Μετακίνησης

Μετά τις διαμαρτυρίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ άλλαξαν οι ημερομηνίες των Εορταστικών Γκρουπ του Πάσχα.
Αρχικά τα Επιτελεία και το Υπουργείο Άμυνας ήθελαν να βάλουν τους συναδέλφους να ταξιδεύσουν μέσα στην γιορτή για να επιστρέψουν στη μονάδα.
Δεν είναι φήμες.
Τους ζητούσαν εδώ και μέρες να πάνε να δηλώσουν σε πιο Εορταστικό Γκρουπ επιθυμούν να είναι, αν και δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα.
Μετά από τις καταγγελίες των συνφάνταρων και την παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ τα Γρουπ του Πάσχα που θα είναι 10ήμερα καθορίζονται ως εξής:
Από 16 Απριλίου έως 26 Απριλίου
Από 28 Απριλίου έως 8 Μαίου

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει όλο αυτό το τεράστιο κόστος μετακίνησης αυτή την περίοδο της μεγάλης ακρίβειας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει πάρει Πρωτοβουλία για την Αύξηση του Μισθού των συνφάνταρων και απαιτεί από το Υπουργείο Άμυνας να καλύψει όλο το κόστος μετακίνησης.

Συνφάνταροι ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ενάντια στην Εμπλοκή/Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις Ασκήσεις

Για την αύξηση του μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακίνηση

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους, με το κόστος των ταξιδιών να ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων. Η σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού. Αναφέρουμε, λοιπόν: 

Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ

Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί. 

Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως. 

Ισραήλ 410- 451 δολάρια. 

Κύπρος 250 ευρώ. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για τους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και να αρπάξουν κανένα συμβόλαιο οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι επιχειρηματίες της ενεργειακής και πολεμικής βιομηχανίας. Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως Αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση.

Μας δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουμε από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν  γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ μας εκμεταλλεύονται ως Δούλους καθώς εργαζόμαστε ασταμάτητα χωρίς να μας δίνουν μισθό.  

Θυμίζουμε τον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά έταξε μία μικρή αύξηση που ποτέ δεν εφαρμόσθηκε. Η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε την στρατιωτική θητεία στους (12) φορτώνοντας μας ένα κόστος 6000 ευρώ. Ποιος θα πληρώσει τα 150-200 ευρώ που χρειάζονται για τα έξοδα Μετακίνησης στις Εορταστικές Άδειες; 

Εμείς απαιτούμε το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευση μας. Να μας δίνουν Κατάσταση Επιβίβασης σε κάθε άδεια. Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει την Δωρεάν Μετακίνηση μας για τις άδειες του Πάσχα.

Οι στρατιώτες και οι γονείς να παλέψουν για τη γενναία αύξηση του μισθού. Εμείς Απαιτούμε:

Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού. Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την Απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε Επίδομα.

Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.

Συνάδελφοι πρέπει να Αγωνιστούμε ενάντια στην Εμπλοκή/Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις Ασκήσεις. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ γυρνά την πλάτη στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας που καταδίκασε με απόλυτο τρόπο την Ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία, όπως όμως και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας που οδήγησαν τους λαούς της Ουκρανίας στον πολεμικό όλεθρο, θεωρώντας τον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι συνυπεύθυνο στο δράμα των λαών της Ουκρανίας όντας επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και εμπλέκει την Ελλάδα με πολλαπλό τρόπο. Στέλνει οπλισμό στον Ουκρανικό στρατό. Οι αμερικανικές βάσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο της 5χρονης ελληνο-αμερικανικής αμυντικής συμφωνίας αποτελούν πολεμικά ορμητήρια. Από την Σούδα απογειώνονται συνεχώς αεροσκάφη που εμπλέκονται στον διεξαγόμενο Ουκρανικό πόλεμο. Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται στην σοβαρότερη πύλη διέλευσης αμερικανικών και νατοϊκών στρατευμάτων για να υλοποιηθούν τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στην Ανατολική Ευρώπη και τον Καύκασο. Ελληνικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πετούν σε βαλκανικές χώρες και στη Μαύρη θάλασσα συγκεντρώνοντας πληροφορίες από τα πολεμικά μέτωπα τις οποίες μεταβιβάζουν στο ΝΑΤΟ και ακολούθως στον Ουκρανικό στρατό.

Εκατοντάδες φαντάροι από 56 μονάδες Καταδικάζουν την Εμπλοκή-Συμμετοχή της Ελλάδας.

Καλούμε τους συνφάνταρους σε Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων μας, ενάντια στον πόλεμο και εθνικισμό, ρατσισμό και φασισμό.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

diktiospartakos@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου