Σάββατο 2 Απριλίου 2022

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ 
Όλοι γνωρίζουμε πως το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. 
Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες και επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας αλλά και επειδή δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους, με το κόστος των ταξιδιών να ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων. 
Η σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού. 
Αναφέρουμε, λοιπόν: 
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ την ημέρα αφορολόγητα, με το κράτος να πληρώνει επίσης το ενοίκιο και το λογαριασμό του ηλεκτρικού. Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί. 
Σουηδία 2500 δολάρια τον μήνα. 
Ισραήλ 410- 451 δολάρια το μήνα 
Κύπρος 250 ευρώ το μήνα. 
H πιο πλούσια από αυτές της χώρες, η Ελβετία έχει 4,5 φορές μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα από την Ελλάδα και οι υπόλοιπες από 1,5 (Κύπρος) μέχρι 3 φορές μεγαλύτερο. 
Συνεπώς η αποκλίσεις δεν δικαιολογούνται ούτε από τις διαφορές αυτές που φθάνουν ακόμα και τις 250 φορές παραπάνω. 
Το κράτος πληρώνει πανάκριβους εξοπλισμούς αλλά αντιμετωπίζει τους φαντάρους σαν άμισθο προσωπικό, ενώ τους βάζει και να υπηρετούν τους στρατηγούς με τους παχυλούς μισθούς σε ΚΑΑΥ, Λέσχες και πρατήρια. 
Τι λένε για αυτό οι συνδικαλιστικές ενώσεις; 
Να αυξηθεί ο μισθός των οπλιτών ή φοβούνται ότι θα φύγουν κονδύλια από τη μισθοδοσία των στελεχών ή από τους εξοπλισμούς; 
Αναδεικνύεται λοιπόν πόσο μεγάλη ανάγκη είναι η αύξηση του μισθού στο ύψος του βασικού. 
Χρήματα βρίσκονται, όπως σε άλλες χώρες. 
Εμείς θυμίζουμε και τον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά έταξε μία μικρή αύξηση που ποτέ δεν εφαρμόσθηκε (κι αν ευθύνεται η ήττα του στις εκλογές του 2019, παρατηρούμε πως είχε 4 χρόνια για να την εφαρμόσει).
Εμείς θυμόμαστε επίσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ενώ έχει δαπανήσει δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών Στρατιωτών, περικόπτει τα κονδύλια για τους  φαντάρους, δίνει πάνω από το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ αλλά ούτε ένα ευρώ αύξηση στον άθλιο μισθό των συνφάνταρων.
Τέλος, θυμόμαστε τι έλεγαν όλοι αυτοί που απαιτούσαν την αύξηση της θητείας στους (12) μήνες.
Επιστήμονες, οργανικοί διανοούμενοι του συστήματος και άμεσα συνδεδεμένοι με το βαθέος κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, όπως οι Θάνος Ντόκος και Μάνος Ηλιάδης. 
Στη μελέτη τους “Στρατιωτική Θητεία και Άμυνα" (2019), του ΕΛΙΑΜΕΠ από όπου αντλήσαμε και τα στοιχεία για τους μισθούς ζητούσαν αύξηση του εξευτελιστικού μισθού, προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική η θητεία αλλά και αύξησή της. 
Τώρα που η θητείας αυξήθηκε κατά τρεις μήνες, ο Θάνος Ντόκος, σύμβουλος Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη, γιατί δεν εξακολουθεί να ζητά δημόσια την αύξηση του μισθού των συνφάνταρων;
 Οι στρατιώτες και οι γονείς να παλέψουν για τη γενναία αύξηση του μισθού.
Εμείς Απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την Απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε Επίδομα.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου