Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Άσκηση «Tiger Meet 2022»: Τουρκικά F-16 θα συμμετάσχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ που φιλοξενείται στον Άραξο

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την διεξαγωγή της Άσκησης του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022» στην οποία θα συμμετάσχουν και Τουρκικά F-16.
Πιο συγκεκριμένα, με την συμμετοχή 16 αεροσκαφών Fighting Falcon που ανήκουν στη Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας, στην 192η Μοίρα της η οποία εδρεύει στη δυτική τουρκική επαρχία του Μπαλίκεσιρ, θα γίνει άσκηση του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «Tiger Meet 2022», στην Ελλάδα μεταξύ 9 και 22 Μαΐου, αναφέρει η Sabah. Η φετινή νατοϊκή άσκηση θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση του Αράξου, στην Αχαΐα, στην οποία φιλοξενείται και η 335 πτέρυγα μάχης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Εκτός από την Τουρκία και την Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ισπανία, η Πολωνία, η Ολλανδία και η Αυστρία θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Tiger Meet 2022» ως παρατηρητές, ενώ η Πορτογαλία θα συμμετάσχει στην άσκηση ως επισκέπτης.
Τα πολεμικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην άσκηση περιλαμβάνουν:
F-16 Fighting Falcon, HH.101 Caesar, HH.212, Rafale M, F/A-18C/D Hornet, Rafale B/C, Tornado IDS & ECR, E-3A Sentry, Mi-24 Hind, EF- 2000 Eurofighter, EF-18+ Hornet, JAS-39 Gripen και E-2C Hawkeye.
H “Tiger Meet” είναι μια στρατιωτική άσκηση με ζωντανή πτήση σε τακτικό επίπεδο που συγκεντρώνει τις μοίρες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ που διακρίνονται από το έμβλημα της τίγρης, από το 1961.
Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η συγκεκριμένη άσκηση του ΝΑΤΟ εντάσσεται στους πολεμικούς σχεδιασμούς ενάντια στην Ρωσία. Παράλληλα, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για μια συγκυρία που χρωματίζεται από την ένταση του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, μα καθημερινές τις απειλές, αλλά και τα στρατιωτικά επεισόδια.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στην κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας την στήριξη όλου του αστικού κόσμου επιδιώκει την αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή δύναμη και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση των στρατηγικών επιδιώξεων του ελληνικού κεφαλαίου διαμέσου του πολέμου και της εμπλοκής της στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη ολόκληρου του αστικού κατεστημένου επιχειρεί να ικανοποιήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου και να αναβαθμίσει τον ρόλο της ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη διαμέσου του πολέμου. Παρουσιάζει ως Φίλους και Προστάτες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που επιτίθενται εναντίον των λαών για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους, ενώ η συνεργασία του ελληνικού αστικού κράτους φέρνει στο προσκήνιο τον κίνδυνο Εκδικητικού πλήγματος.
Είμαστε ενάντια σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα- και τους ανταγωνισμούς που επιδιώκουν τον καθορισμό Ζωτικών Χώρων, την επιβολή των όρων Ηγεμονίας και Παγκόσμιας Κυριαρχίας τους
Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εχθρικές στον κόσμο της εργασίας και την νεολαία, εκμεταλλευτικές και καταπιεστικές,  που προβαίνουν αδίστακτα στην καταστολή των λαϊκών εξεγέρσεων για να επιβάλλουν την καπιταλιστική κυριαρχία και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, επεμβαίνουν σε όλο τον πλανήτη αιματοκυλώντας τους λαούς για να αρπάξουν πλουτοπραγωγικές πηγές και ζώνες ελέγχου, προκαλώντας ποτάμια προσφυγιάς και ανθρώπινης δυστυχίας, αντιμετωπίζοντας πρόσφυγες-μετανάστες με τον πιο απάνθρωπο και εγκληματικό τρόπο.  
Ανταγωνισμοί που επιδιώκουν να επιβάλλουν καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, Απειλώντας τους λαούς ακόμη και με χρήση Πυρηνικών όπλων!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλους αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, το απάνθρωπο κυνήγι προσφύγων και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Καλούμε τους συνφάνταρους-σμηνίτες-ναύτες και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την Συμμετοχή τους με κάθε τρόπο.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να μπλοκάρει την οποιαδήποτε συμμετοχή των βάσεων στην Ελλάδα και την συμμετοχή ελληνικών στρατευμάτων και μέσων στον επικίνδυνο αυτό γύρο του ενδοιμπεριαλιστικού γύρου του ανταγωνισμού με επίκεντρο την Ουκρανία.
Η απειλή πολεμικής εμπλοκής και εκδικητικού πλήγματος είναι ορατός σε περίπτωση όξυνσης αφού ο πολεμικός ρόλος της Ελλάδας στην εκδήλωση της αμερικανικής επιθετικότητας είναι καθοριστικός.
Μόνο με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστές, τις ΗΠΑ και τις βάσεις τους, τον Ευρωστρατό και τους τυχοδιωκτισμούς του Μακρόν, τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό.
Πρέπει να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να μην κυρωθεί η Ελληνο-αμερικανική πολεμική συμφωνία.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου