Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Φαντάρος από την Ρόδο: Μας τα παίρνουν χοντρά για να συντηρηθεί ο Στρατός Ξηράς και ο Μητσοτάκης δίνει 10 δις για F 35!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μας τα παίρνουν χοντρά για να συντηρηθεί ο Στρατός Ξηράς

Απολύθηκα πρόσφατα από μονάδα της Ρόδου, και έχω να πω τα εξής.
Τα ΚΨΜ στα στρατόπεδα λειτουργούν λίγες ώρες και είναι σχεδόν άδεια, ενώ τα κυλικεία ή αλλιώς "ΚΨΑ" είναι ανοιχτά σχεδόν όλη μέρα.
Το πρόβλημα είναι η διαφορά στις τιμές, γιατί το ποσοστό κέρδους είναι πολύ μεγαλύτερο στα "ΚΨΑ".
Το ίδιο νερό που έχει το ΚΨΜ με 0,11-0,12€ στο "ΚΨΑ" η τιμή είναι 0,20€. Σχεδόν διπλάσια!
Τα Σαββατοκύριακα δεν προβλέπεται πρόγευμα, και αναγκαστικά πρέπει να αγοράσουμε κάτι. 
Το ΚΨΜ έχει κρουασάν με 0,60€ αλλά είναι κλειστό. Οπότε αναγκαστικά πρέπει να πάρεις κάτι από το "ΚΨΑ", και εκεί το κρουασάν έχει από 1€ έως 1,50€.
Όταν ρώτησα γιατί συμβαίνει το ίδιο πράγμα σε όλα τα στρατόπεδα που πήγα, μου είπε κάποιος πως οι μονάδες επιβιώνουν με τα κέρδη του "ΚΨΑ", δηλαδή με τα δικά μας λεφτά.
Επίσης τα "ΚΨΑ" προμηθεύονται πρώτες ύλες από τα μαγειρεία. 
Υλικά που προορίζονται για την δωρεάν σίτιση του προσωπικού, αντί να μας τα δώσουν δωρεάν στα εστιατόρια, μας τα πουλάνε μέσω του "ΚΨΑ".
Τελείωσα την θητεία μου νιώθοντας αδικία, γιατί ο στρατός είναι σπορ για πλούσιους. 
Δεν είχα το δικαίωμα να εργαστώ κατά την διάρκεια της θητείας μου, και ο μισθός που μου έδινε το κράτος είναι μηδαμινός. 
Με 8,60€ το μήνα, δεν μπορούσα να αγοράσω ξυραφάκια, γυαλιστικά, τρόφιμα, νερά, σαπούνι, εισιτήριο για λεωφορείο, και να μπορούσα να πιω έναν καφέ έξω σαν άνθρωπος. 
Δεν μπορεί να μου ζητάει να είμαι ξυρισμένος κάθε μέρα, χωρίς να μου παρέχει ξυραφάκια και αφρό.
Δεν γίνεται να ζητάμε λεφτά από τους γονείς μας για μπορούμε να επιβιώσουμε στην θητεία μας.

Δεν είναι σωστό όταν έρχεται ο Στρατέγκο για επίσκεψη, και να τον κερνάμε καφέ και ότι άλλο ποθεί, ενώ ο μισθός του είναι τουλάχιστον 230 φορές μεγαλύτερος από του φαντάρου, και τον φαντάρο να τον βάζουν να πληρώνει για πράγματα που θα έπρεπε να του δίνονται δωρεάν.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ και η ΑΣΔΕΝ αυτές τις καταγγελίες;
Εμείς απαιτούμε από το Υπουργείο Άμυνας να ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα που δημιουργεί στους φαντάρους. 
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους το ΓΕΣ, ο πολύς Χαρδαλιάς και ο Παναγιωτόπουλος και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που μας προκαλούν.
Κυρίως όμως συνφάνταροι πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό να Υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Πρόταση Ψηφίσματος: Για την Αύξηση του Μισθού κοροϊδία των 8,7 ευρώ και Δωρεάν Μετακινήσεις
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη αγωνιστική πρωτοβουλία Μέσα και Έξω από τον Στρατό, ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των συνφάνταρων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ-ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ 8,7 ΕΥΡΩ ΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΕΩΣ ΚΑΙ 250 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΦΕΔΡΟΥΣ

Το κράτος δίνει τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ/ μήνα στους στρατιώτες. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δραματική για τις λαϊκές οικογένειες επειδή διανύουμε περίοδο έντονης ακρίβειας. 
Απ’την αρχή της θητείας του ένας στρατιώτης καλείται να πληρώσει μια σειρά από δυσβάσταχτα ποσά είτε για να καλύψει τις φοβερές ελλείψεις που δημιουργεί η θητεία (μια ματιά στον κατάλογο του ρουχισμού αρκεί) αλλά και διότι δεν δίνεται δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στους φαντάρους που πηγαίνουν στα σπίτια τους. 
Το κόστος ειδικότερα των ακτοπλοϊκών ανεβαίνει μαζί με τις τιμές των καυσίμων, ήδη απ’ τις αρχές του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκονται στο 10-12% αυξημένα, ενώ και πιο πριν είχαν αυξηθεί κατά 12-15%. Επίσης πανάκριβα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια, ενώ ο στρατιώτης υποχρεώνεται να καταβάλει πολλά ευρώ σε ΤΑΧΙ και ΚΤΕΛ γιατί ο στρατός αρνείται να βάλει κίνηση στρατιωτικών οχημάτων.
 Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ένας στρατιώτης καλείται να μετακινηθεί υποχρεωτικά 8 φορές μόνο για τις υποχρεωτικές άδειες και όλα αυτά επιβαρύνοντας την οικογένεια του ή δουλεύοντας αυτά τα χρήματα πιο πριν (ουσιαστικά προσθέτοντας χρόνο που διαθέτει στη θητεία του). 
 Η σύγκριση δε του «μισθού» των 8,7 με άλλες χώρες της Ευρώπης που διατηρούν σύστημα υποχρεωτικής θητείας είναι ενδεικτική, καθώς οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες παντού.
Αναφέρουμε, λοιπόν:
Φινλανδία: από 5,20 έως 12,90 ευρώ τη μέρα
Ελβετία: 25 φράγκα την ημέρα (περίπου 25 ευρώ) συν 20 φράγκα την ημέρα για κάθε παιδί.
Σουηδία 2500 δολάρια μηνιαίως.
Ισραήλ 410- 451 δολάρια.
Κύπρος 250 ευρώ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δαπανά 65 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων στρατιωτικών, δίνει το 2,4% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ, οργανώνει πανάκριβες διεθνείς ασκήσεις (ΗΝΙΟΧΟΣ 2022) πρόβα τζενεράλε για ιμπεριαλιστικούς πολέμους ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του ελληνικού αστικού κράτους ως περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και παράλληλα να επωφεληθεί το ελληνικό κεφάλαιο από τις «ευκαιρίες» που μπορεί να παρουσιαστούν. 
Από την άλλη μεριά αντιμετωπίζουν τους φαντάρους ως αναλώσιμους, βαθαίνουν την οικονομική και εργασιακή μας εκμετάλλευση, που πολύ συχνά οδηγεί σε ατυχήματα αφού οι στρατιώτες πολλές φορές δουλεύουν σαν εργάτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας. Δίνουν ελάχιστο φαγητό για να ψωνίζουν από το ΚΨΜ και με τα κέρδη αγοράζουν γραφική ύλη, συντηρούν μονάδες και οχήματα, ενώ την ίδια στιγμή αγοράζονται σύγχρονα όπλα θυμίζοντας συνεχώς ποια ζητήματα είναι σημαντικά για την κυβέρνηση.

Εμείς απαιτούμε:
Να αυξηθεί ο μισθός του κάθε φαντάρου στο ύψος του Βασικού Μισθού.
Να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας αμέσως μετά την απόλυση μας από τον Στρατό και να λαμβάνουμε το αντίστοιχο επίδομα.
Να μας αναγνωρίζονται όλα τα ένσημα για τους 9 ή 12 μήνες της Στρατιωτικής θητείας.
Το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος Μετακίνησης σε Εξόδους και Άδειες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην εμπλοκή/συμμετοχή της Ελλάδας στον Ουκρανικό Πόλεμο και τις ασκήσεις-πολεμική προετοιμασία του ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις και να Ακυρωθεί η 5χρονη στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ. 
Καλούμε κάθε αγωνιστή, συλλογικότητα, εργατικό σωματείο και φοιτητικό σύλλογο να στηρίξει την προσπάθεια μας για μια θητεία αξιοπρεπή. 
Να συμμετέχει στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και τον φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου