Τρίτη 17 Μαΐου 2022

10ος Νεκρός στον Στρατό: δεν ήταν γατάκι για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των Υπουργών της ΝΔ και των καναλιών

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κανάλια έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το κτηνώδες περιστατικό όπου ένας ακραίος εθνικιστής επιτέθηκε σε ένα γατάκι.
Μάλιστα συνελήφθη ο «νταής» που κλώτσησε το γατάκι στην Αιδηψό. Την είδηση ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στο Twitter.
«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι» αναφέρει στην ανάρτησή του.
Ανάλογο ενδιαφέρον στην κυβέρνηση της ΝΔ και τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν προκάλεσε ο θάνατος του 41 ετών Επιλοχίας Πεζικού Νικόλαου Κελεγκούρη.
Ήταν ο 10ος νέος άνθρωπος που χάνει την ζωή του Υπηρετώντας στον στρατό από την αρχή του έτους.
Την ίδια μέρα έχανε την ζωή του επίσης ο Οπλίτη Βραχείας Ανακατάταξης, Υποδεκανέα Πυροβολικού, Τ.Ι, ο οποίος υπηρετούσε στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής Λέρου.
Δεν είχαμε καμιά ανακοίνωση από το ΓΕΣ, καμιά δήλωση από τους λαλίστατους Υπουργούς Παναγιωτόπουλο και Χαρδαλιά.
Γιατί;
Τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και οι εφημερίδες δεν πρόβαλαν την είδηση.
Αναρωτιόμαστε, είναι τόσο φυσιολογικό και αναμενόμενο δέκα (10) άνθρωποι να χάνουν την ζωή τους στον Στρατό σε λιγότερο χρονικό διάστημα από πέντε (5) μήνες;
Γιατί επομένως κρύβουν την είδηση αφού είναι τόσο σημαντική και κάνουν θέμα το γατάκι, όπου αφιέρωσαν άπλετο τηλεοπτικό χρόνο;
Μα γιατί πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν από τα καυτά προβλήματα, πρέπει να μας φλομώσουν με τις ληστείες και τα τηλεοπτικά σκουπίδια για να μην ασχοληθούμε με τα καυτά κοινωνικά προβλήματα.
Εν προκειμένω να μην αναρωτηθούμε τι συμβαίνει στον Στρατό.
Γιατί όσο η κυβέρνηση της ΝΔ ταυτίζεται με τις ΗΠΑ και επιχειρεί διαμέσου του πολέμου να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου, αλλάζει ο ρόλος του Στρατού και ξεσχίζουν φαντάρους και χαμηλόβαθμους.
Ένας αστικός στρατός που κυνηγά πρόσφυγες και μετανάστες, ολοένα βγαίνει εκτός συνόρων, εμπλέκεται και συμμετέχει στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε Ουκρανία, Αφρική και Μέση Ανατολή, αποτελεί οργανικό μέρος των πιο επιθετικών σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Ας αναρωτηθούμε, είναι δυνατόν να προβάλλουν το θάνατο 10 νέων ανθρώπων στον Στρατό όταν επιχειρούν να στρατολογήσουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και Στρατιωτικούς;
Για να καταλάβει ο άλλος ότι ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. είναι ο τελευταίος τροχός αμάξης στον Στρατό και ενδέχεται να χάσει την ζωή του στα 26 του χρόνια;
Βολεύει την κυβέρνηση της ΝΔ, το αστικό σύστημα εξουσίας και τις ΗΠΑ να ανοίξει κουβέντα για το που πάνε όλα αυτά τα δις ευρώ, γιατί γίνονται αυτές οι φιλοπόλεμες και μιλιταριστές επιλογές εις βάρος των κοινωνικών αναγκών, γιατί απαιτούν θυσίες με χρήμα και σε αίμα;
Και την ζωή μας δεν την χάνουμε όλοι.
Δεν την χάνει την ζωή του στον Στρατό ο γιος του Μαρινάκη, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, του Μυτιληναίου, του Κοπελούζου και του Λάτση;
Τα φτωχόπαιδα στρατολογούν στον στρατό, αυτούς που δεν ψάχνουν καλοπληρωμένη εργασία στο εξωτερικό έχοντας μορφωθεί στα ελληνικά πανεπιστήμια!
Άρα η αστική πολιτική που εφαρμόζει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και προηγουμένως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην οποία συμφωνούν ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και Ακροδεξιά είναι μια εχθρική για την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας ΤΑΞΙΚΗ πολιτική.
Εμείς εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους τους.
Καλούμε όμως την νεολαία να μείνει μακριά από τον Στρατό και την Αστυνομία, την Συνοριοφυλακή και το Λιμενικό.
Κανένας νέος να μην γίνει Μισθοφόρος των πλουσίων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και ΕΕ.
 ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΟΒΑ ΚΑΙ ΕΠ.ΟΠ.
Συνάδελφοι πρέπει να Αντισταθούμε.
Εμείς, με το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό θα αγωνιστούμε για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των χαμηλόβαθμων στελεχών, για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου