Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δημοσιογράφος Στ.Πουλημένη: Δημοσίευσε καταδίκη στελέχους της "Ελληνικός Χρυσός" για ρύπανση των νερών Χαλκιδικής-της ζητούν 100000 ευρώ!

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η δημοσιογράφος Σταυρούλα Πουλημένη δημοσίευσε σε ρεπορτάζ της την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου για μεγαλοστέλεχος της "Ελληνικός Χρυσός".

Οι κατηγορίες αφορούσαν τη ρύπανση των νερών της ανατολικής Χαλκιδικής. Το στέλεχος προχώρησε σε αγωγή ύψους 100.000€ εναντίον της δημοσιογράφου για "Παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων".
Η Σταυρούλα Πουλημένη διώκεται επειδή δημοσίευσε την απόφαση μιας (δημόσιας!) δίκης,η οποία αφορά την (επίσης δημόσια!) υγεία και ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Η γνωστή τακτική των στρατηγικών αυτών αγωγών (αγωγές SLAPP) έχει στόχο να εκφοβίσει και να εξοντώσει ψυχολογικά και οικονομικά την δημοσιογράφο ωστέ να μην ασχοληθεί ξανά με την υπόθεση.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ότι σχετίζεται με το δημόσιο συμφέρον. Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τις αποφάσεις που τους αφορούν. Έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος καταστρέφει τον τόπο τους, το νερό τους,το μέλλον τους.
Επομένως δεν πρόκειται για ατομική υπόθεση της δημοσιογράφου αλλά για μία υπόθεση βαθιά συλλογική.
"Εμείς θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας λέει η Σταυρούλα".
Κι εμείς λοιπόν,ας καταλάβουμε γιατί μας αφορά.
(Ιωάννα Κακούρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου