Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

558 ΜΚ ΤΠ Πρωτοκκλήσι Έβρου: Δίνουν 8-9 δις δολ για F 35 αλλά τα στρατόπεδα δεν έχουν γιατρό και οι συνφάνταροι κινδυνεύουν

 
Στρατιώτες από το 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (ΜΚ ΤΠ) επαναφέρουν ένα από τα βασικά αιτήματα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και απαιτούν την άμεση τοποθέτηση γιατρού στο στρατόπεδο.
Σε ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ συνφάνταρων από το Πρωτοκκλήσι Έβρου που δημοσιεύτηκε στο alt.gr αναφέρονται τα εξής:

Εμείς, φαντάροι που υπηρετούμε την θητεία μας στο 558 ΜΚ ΤΠ στο Πρωτοκκλήσι Έβρου γράφουμε αυτή την επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε λόγω της ανυπαρξίας γιατρού στο στρατόπεδό μας.

Κάθε φορά που κάποιος από εμάς τραυματίζεται, αρρωσταίνει ή για οποιαδήποτε άλλο λόγο χρειάζεται να επισκεφτεί γιατρό αναγκάζεται να υποστεί μια μεγάλη ταλαιπωρία ενώ παράλληλα ενδεχομένως να εκτίθεται σε περιττό κίνδυνο.

Η αναμονή μέχρι να πάει κανείς στον γιατρό και να τον δεχτεί μπορεί να γίνει πολύωρη. Η μετακίνηση στην πλησιέστερη δομή υγείας που απέχει 30-35 χιλιόμετρα από το στρατόπεδο (Κουφόβουνο ή Διδυμότειχο) γίνεται με ακατάλληλα οχήματα που δε προστατεύονται απ’ το κρύο ή την ζέστη ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λόγω της υποστελέχωσης των δομών αυτών απαιτείται μετάβαση μέχρι και την Αλεξανδρούπολη!

Η έλλειψη γιατρού επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας. Μπροστά στην ταλαιπωρία πολλοί αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε με δικά μας έξοδα κρέμες για τα τσιμπήματα από κοριούς ή παυσίπονα, αντιπυρετικά κτλ.

Έκτος απ’ αυτό, το γεγονός ότι στον στρατόπεδο δεν υπάρχει γιατρός εμποδίζει και την κάθε είδους σωματική μας άθληση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αθλητικές δραστηριότητες αποτελούν δημιουργικό τρόπο αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου αλλά και ουσιαστική προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και δεν είναι υπόθεση μίας και μόνο μέρας τον χρόνο που ο στρατός την ορίζει ως «μέρα υγείας, άθλησης και διατροφής».

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση γιατρού που θα εξυπηρετεί επί 24ωρου βάσης το στρατόπεδο.

Φαντάροι από 558 ΜΚ ΤΠ, Πρωτοκκλήσι Έβρου

Το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ φέρουν την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός ότι οι συνφάνταροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη αντιμετωπίζουν τεράστιους κινδύνους καθώς δεν υπάρχει στρατιωτικός γιατρός, μόνιμος ή έφεδρος, στα Τάγματα.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγγείλει ότι γίνονται ασκήσεις χωρίς την παρουσία γιατρού.
Πρόσφατα ένας 26χρονος ΟΒΑ έχασε την ζωή του στην Λέρο και απλώς απέκρυψαν το γεγονός.
Και ενώ υπάρχουν αυτά τα τεράστια κενά στο Υγειονομικό παίρνουν τους φαντάρους γιατρούς που δεν περισσεύουν στις μονάδες και τους πηγαίνουν σε νησιά για να καλύψουν ουσιαστικά τις ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας και κάνουν δημόσιες σχέσεις επιδιώκοντας να αρπάξουν ψήφους.

Εμείς απαιτούμε να υπάρχουν γιατροί σε όλες τις μονάδες.
Ο ίδιος ο χρόνος της 12μηνης στρατιωτικής θητείας να αναγνωρίζεται ως Αγροτικό για τους φαντάρους γιατρούς.
 Τους καλούμε να μην αποσπάσουν γιατρούς στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ και να αναζητήσουν άλλες λύσεις, προσλαμβάνοντας Γιατρούς και Νοσοκόμους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου