Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές εμπόδισαν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτίρια απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πασινιάν


Αρμενία: Χιλιάδες διαδηλωτές εμπόδισαν την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτίρια απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πασινιάν
Φώτο Αρχείου / Από παλιότερη αντικυβερνητική διαδήλωση στο Γερεβάν της Αρμενίας

Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν σήμερα την πρόσβαση σε κυβερνητικά κτίρια στην Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, στο τελευταίο κύμα διαδηλώσεων που καλούν σε παραίτηση τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στην Αρμενία εδώ και εβδομάδες από τότε που ο Πασινιάν είπε ότι η διεθνής κοινότητα θέλει το Γερεβάν να «κατεβάσει τον πήχη» στις διεκδικήσεις του στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο YouTube δείχνουν διαδηλωτές, με επικεφαλής στελέχη της αντιπολίτευσης, να κραδαίνουν σημαίες της Αρμενίας και να φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα και αστυνομικούς να φρουρούν τα κτίρια. «Με αυτό δείχνουμε ότι ο Νικόλ (Πασινιάν) δεν έχει καμία εξουσία στη χώρα», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο αντιπρόεδρος της αρμενικής Εθνοσυνέλευσης, Ισχάν Σαγκατέλιαν.

Τα σχόλια του Πασινιάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ έγιναν καθώς το Μπακού έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο να πραγματοποιηθούν σύντομα ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά ότι το Γερεβάν θα πρέπει να αποκηρύξει οποιαδήποτε εδαφική αξίωση κατά της χώρας του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου