Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Μαζική Επιστολή Καταγγελίας φαντάρων Καρπάθου: Τραμπουκισμοί, Απειλές και τρελή δουλειά! Να παρέμβει άμεσα ο στρατηγός γιατί η κατάσταση είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Όταν γιόρτασε ο στρατός τον Άγιο Γεώργιο, οι Αξιωματικοί με τα "ανώτερα στομάχια" Έφαγαν το Αρνί που έψησαν οι Φαντάροι που με την σειρά τους Έφαγαν Φασολάδα
ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η κατάσταση στην Κάρπαθο έχει γίνει πολύ κακή, σε σημείο που για πολλούς από εμάς έχει δυσκολέψει επικίνδυνα ακόμα και η διαβίωσή μας εδώ.
Ένας από τους λόγους είναι οι ατελείωτες αγγαρείες που συνεχώς εμφανίζονται. Πρόκειται για βαριές δουλειές (σκαψίματα, τσαπίσματα, ξεβουλώματα βόθρου κλπ) που τις κάνουμε πάντα οι στρατιώτες με τα χέρια μας, ενώ πολλές φορές είναι εργασίες τέτοιου μεγέθους που θα έπρεπε να αναλάβει συνεργείο επί πληρωμή. 
Ειδικά όταν περιμένουμε επισκέψεις στρατηγών, υπουργών κλπ, οι εργασίες πολλαπλασιάζονται (για να φανεί και πιο ωραίο το στρατόπεδο, μιας που ασχολούμαστε με πράγματα που δεν ακουμπάμε ξανά μέχρι την επόμενη άφιξη κάποιου «μεγάλου» προσώπου - πχ κηπουρική) και πολλές φορές φτάνουν στα όρια του καψονιού (πχ τσουγκράνισμα στις πέτρες εντός - εκτός στρατοπέδου για να ξεχωρίσουμε τις μικρές από τις μεγάλες). 
Όλα αυτά, μάλιστα, από τα μέσα Φλεβάρη, το Μάρτη (που κάναμε 2 παρελάσεις και είχαμε σχετικά φορτωμένο πρόγραμμα υπηρεσιών) και μέχρι τα μέσα του Απρίλη έγιναν - ως επί το πλείστον - χωρίς μεσημεριανή ξεκούραση. Πολλές φορές μάλιστα πέφτανε καμπάνες αν δεν ήμασταν απίκο στην υπηρεσία, τη στιγμή που προκειμένου να φτυαρίσουν οι σκοποί τα πρωινά μπορεί και να μη φυλούσε κανείς την πύλη κατά τα προβλεπόμενα.

Την ίδια ώρα η νιώθουμε μεγάλη υποτίμηση και απαξίωση απ' τα στελέχη του στρατοπέδου (όχι απ όλα - συνήθως είναι συγκεκριμένοι). 
Διαρκείς τραμπουκισμοί και απειλές («δε θα πάρεις μετάθεση», «ξέχνα την άδεια» - και μερικές πολύ πιο "χοντρές" ακόμα) με ποινές να δίνονται για το παραμικρό, την ίδια στιγμή που υπάρχει καθεστώς εμπλοκής. 
Έναν προηγούμενο καιρό, μάλιστα, που είχαμε υπηρεσίες και αγγαρείες όλη μέρα, χωρίς ξεκούραση το μεσημέρι, δεν αναγνωριζόταν η αδυναμία να ανταπεξέλθουμε, η οποία φάνηκε κιόλας στους αρρώστους που υπήρχαν όταν πλησιάζαμε προς το Πάσχα αλλά και μέσα στα γκρουπ. Πρόσφατα κόπηκαν και οι κινήσεις που μας πήγαιναν στο αεροδρόμιο (το ταξί κοστίζει 30 ευρώ) για «οικονομία στο πετρέλαιο». 
Παράλληλα δεν υπάρχει ούτε η σκέψη δημιουργίας ΚΨΜ, όπως σε κάθε στρατόπεδο, και βολευόμαστε μ ένα κυλικείο / πρατήριο και το χώρο των εστιατορίων που είναι ανοιχτός στις προβλεπόμενες ώρες του φαγητού.

Ενδεικτικό αυτή της απαξίωσης που νιώθουμε είναι το ότι την ημέρα που γιόρτασε ο στρατός τον Άγιο Γεώργιο, ενώ κουραστήκαμε για να ετοιμάσουμε το στρατόπεδο (κουβάλημα οπλισμού, καθαριότητες κλπ) ώστε να υποδεχτεί καλεσμένους, αλλά και να κάνουμε άγημα, ψήσανε ένα αρνί (που το μαγείρεψαν οι στρατιώτες οι μάγειρες) και το φάγανε τα στελέχη με τις οικογένειες τους (εμείς φάγαμε φασολάδα), ενώ εμάς δε μας υπολόγισαν ούτε στο ελάχιστο, παρά μόνο για να καθαρίσουμε.
Η κατάσταση είναι κακή, ήδη κάποιοι σκέφτονται την αναβολή.
Να παρέμβει άμεσα ο στρατηγός, όλη η ιεραρχία γιατί είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ η κατάσταση αυτή.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com 

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς δεν έγινε αυτό σε μας φέτος ,γιατί παλιότερα έδιναν ένα κόκκαλο με ένα κομμάτι κρέας που ένα στέλεχος εφερε τι μάνα του της έδωσαν ένα κόκκαλο που ήθελε να δει το Πάσχα στο στρατόπεδο και η επίσημη καλεσμένοι φάγανε κρέας και τους άλλους κοκκαλο όπως η μάνες τον καλεσμενον.Ντροπη και αισχος ότι δεν μίλησαν η Μεγάλη είναι σαν να λες ότι αυτό αξίζουν και πάλι ντροπή.Ειδικα το Πάσχα που υποτίθεται πολλά αλλά δεν τους νοιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας πάρουν παράδειγμα από την Ελβετία που τα καλύτερα τα τρώει ο στρατός. Η Ελλάδα έγινε η χώρα του αίσχους. Πάντα αυτοί που προσφέρουν είναι τα θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραγικά όλα αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή