Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Βρετανικός Τύπος: “Η χρυσή εποχή του φθηνού φαγητού έχει τελειώσει” και ” Ο Musk θέτει σε αναμονή τη συμφωνία για το Twitter”, στα πρωτοσέλιδα

Βρετανικός Τύπος: “Η χρυσή εποχή του φθηνού φαγητού έχει τελειώσει” και ” Ο Musk θέτει σε αναμονή τη συμφωνία για το Twitter”, στα πρωτοσέλιδα
Η Sun δημοσιεύει φωτογραφία του Δούκα του Cambridge, William, να κάθεται δίπλα στην 40χρονη ακτιβίστρια για τον καρκίνο, Deborah James στον ηλιόλουστο κήπο των γονιών της στο Surrey. Ο πρίγκιπας παρουσίασε τη γυναίκα, μόλις μια ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι της δόθηκε ο τίτλος τιμής της Dame, (τίτλος που δίνεται σε γυναίκα, ισοδύναμος με τον βαθμό του ιππότη), αναφέρει η εφημερίδα. Ο William πέρασε πολύ χρόνο μιλώντας με τη Deborah και την οικογένειά της την Παρασκευή και την έχρισε Dame, για την απίστευτη εκστρατεία της και τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων, με δωρεές 5 εκατομμυρίων λιρών για την έρευνα για τον καρκίνο σε μόλις τέσσερις ημέρες. Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απότισε φόρο τιμής σε αυτήν, λέγοντας: «Αν άξιζε ποτέ κάποιος μια τιμή, είναι αυτή». Η καρκινοπαθής μητέρα δύο παιδιών, αποκάλυψε τη συνάντηση μέσω της σελίδας της στο Instagram, όπου ανέβασε πολλές φωτογραφίες του Δούκα του Κέιμπριτζ μαζί με την ίδια και την οικογένειά της. Είπε στους περισσότερους από 630.000 οπαδούς της πόσο ο «ευγενικός» William «έκανε τους πάντες να αισθάνονται άνετα», προσθέτοντας: «Ήταν μια τόσο ξεχωριστή μέρα για όλη μου την οικογένειά μου, δημιουργώντας αναμνήσεις για μια ζωή. Είναι ευπρόσδεκτος να επιστρέψει ανά πάσα στιγμή! Είναι ξεκάθαρα παθιασμένος με τη βελτίωση των ογκολογικών ερευνών, ως Πρόεδρος του Royal Marsden».

Οι πληροφορίες για τον γάμο του ποδοσφαιριστή Wayne Rooney και της συζύγου του, Coleen, από την πολυσυζητημένη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση της Wagatha Christie, είναι το κύριο άρθρο στο πρωτοσέλιδο της Mirror. Η εφημερίδα αναφέρει ότι, η Coleen είπε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε αν ο γάμος της θα λειτουργούσε μετά τη σύλληψη του συζύγου της το 2017. Οι δυο τους χώρισαν, αφού ο Wayne Rooney συνελήφθει επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ με μια άλλη γυναίκα στο αυτοκίνητο. «Δεν ήξερα πώς θα εξελισσόταν ο γάμος μου» είπε.

Δίπλα στη φωτογραφία μιας απαστράπτουσας βασίλισσας στο Royal Windsor Horse Show, οι Times σημειώνουν ότι ο υπουργός Παιδείας λέει ότι η Βρετανία είναι «πολύ περήφανη» για τα ιδιωτικά της σχολεία. Ο Nadhim Zahawi αναφέρεται στη «διάβρωση του συστήματος» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι μαθητές από τα κρατικά σχολεία θα γίνονται δεκτοί στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Cambridge, γράφει η εφημερίδα. Ο κ. Zahawi επαινεί σχολεία όπως το Eton και το Westminster για την υποστήριξη που προσφέρουν στον κρατικό τομέα και τα προτρέπει να κάνουν περισσότερα, τονίζοντας στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να βελτιώσει την ποιότητα των κρατικών σχολείων για να μειώσει το «χάσμα επιδόσεων» με τον ιδιωτικό τομέα.

Σε μια συνέντευξη στην Daily Mail, ο πρωθυπουργός, Boris Johnson υποστηρίζει ότι η εργασία από το σπίτι δεν λειτουργεί και δηλώνει ότι τα γεμάτα γραφεία θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και θα αναζωογονήσουν τα κέντρα των πόλεων. Μιλώντας για τη δική του εμπειρία, λέει: «Ξοδεύεις πολύ χρόνο φτιάχνοντας άλλο ένα φλιτζάνι καφέ μετά σηκώνεσαι, περπατάς πολύ αργά μέχρι το ψυγείο, κόβεις ένα μικρό κομμάτι τυρί και μετά περπατάς πολύ αργά πίσω στο φορητό σου υπολογιστή και μετά ξεχνάς τι έκανες». Ο κ. Τζόνσον υποστηρίζει ότι το προσωπικό είναι πιο παραγωγικό, ενεργητικό και γεμάτο ιδέες όταν περιβάλλεται από συναδέλφους του.

Η Daily Express εστιάζει στη συμπίεση κόστους ζωής, αποκαλύπτοντας ότι ο Μπόρις Τζόνσον αναβάλει τα σχέδια για την απαγόρευση των συμφωνιών για φθηνά και ανθυγιεινά τρόφιμα σε μια κίνηση να βοηθήσει τις ταλαιπωρημένες οικογένειες, καθώς και ότι υπάρχουν φόβοι μεταξύ των Συντηρητικών βουλευτών ότι η κίνηση να καταργηθούν αυτές οι συμφωνίες, θα αύξανε το κόστος που αντιμετωπίζουν οι ταλαιπωρημένες οικογένειες. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η βουλευτής των Συντηρητικών Esther McVey αποκάλεσε την αναβολή, «νίκη της κοινής λογικής», αλλά σημειώνει επίσης «μια κατακραυγή» από πολλούς ακτιβιστές για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του σεφ Jamie Oliver, που λέει ότι είναι μια χαμένη ευκαιρία που απειλεί να διαβρώσει τη στρατηγική της κυβέρνησης για την παχυσαρκία.

Η Guardian γράφει ότι η «χρυσή εποχή» του φθηνού φαγητού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τελειώσει και το μέγεθος της κρίσης του κόστους ζωής αποκαλύπτεται καθώς δύο στους πέντε ανθρώπους μειώνουν τα είδη παντοπωλείου. Ο Justin King, λέει στους αναγνώστες της εφημερίδας που αντιμετωπίζουν «δύσκολες επιλογές» και θα πρέπει να «ξανασκεφθούν τις προτεραιότητες» στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, καθώς το οικονομικό σοκ που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία ωθεί προς τα πάνω τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Ο Musk θέτει σε αναμονή τη συμφωνία για το Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων» είναι ο κύριος τίτλος των Financial Times. Η κίνηση – που έγινε με ένα tweet – από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk, έσπειρε νέο χάος στην αγορά, οδήγησε τις μετοχές σε πτώση και πλέον διακυβεύεται μια προμήθεια 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αναφέρει η εφημερίδα. Ο δισεκατομμυριούχος αρχικά, την Παρασκευή, έστειλε ένα tweet λέγοντας ότι η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν «προσωρινά σε αναμονή», έως ότου λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό ψεύτικων λογαριασμών στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που οδήγησε τη μετοχή του Twitter σε πτώση έως και 25% στις συναλλαγές πριν από την αγορά. Το Twitter ανέφερε στα τελευταία τριμηνιαία αποτελέσματα «ότι ο μέσος όρος των ψευδών ή ανεπιθύμητων λογαριασμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αντιπροσώπευε λιγότερο από το 5% των μηνιαίων καθημερινών ενεργών χρηστών μας κατά τη διάρκεια του τριμήνου». Λίγες ώρες αργότερα, ο Elon Musk, έστειλε ένα άλλο tweet λέγοντας ότι είναι «ακόμα πιστός» στη συμφωνία και έτσι οι μετοχές του Twitter ανέκτησαν μέρος των απωλειών τους και έκλεισαν 9,7% χαμηλότερα στη Νέα Υόρκη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, σε μια σειρά από tweets αρκετές ώρες αργότερα, είπε, ενώ περίμενε ότι η συμφωνία θα κλείσει, η εταιρεία έπρεπε να είναι «προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια».

Η χρήση ενός νέου φθηνού αντικαρκινικού φαρμάκου θα μπορούσε να σώσει τις ζωές χιλιάδων γυναικών, σύμφωνα με την εφημερίδα i, η οποία λέει ότι η αναστροζόλη, η οποία κοστίζει 10 πένες ανά δόση και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου του μαστού, έχει πλέον αποδειχθεί ότι μειώνει στο μισό τις περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Λέει επίσης ότι, το NHS σχεδιάζει τώρα μια ευρύτερη κυκλοφορία του φαρμάκου για χρήση στην πρόληψη ασθενειών σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σε συνέντευξή του στην Daily Telegraph, ο κ. Rees-mogg, ο αρμόδιος για την αποτελεσματικότητα υπουργός, κατηγόρησε τους δημόσιους υπαλλήλους ότι εργάζονται από το σπίτι τη Δευτέρα και την Παρασκευή, επειδή «νομίζουν ότι η εργάσιμη εβδομάδα είναι μικρότερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα». Ο κ. Rees-mogg είπε ότι θα εξετάσει τα δελτία καιρού λόγω φόβου ότι οι υπάλληλοι έμεναν στο σπίτι τις πιο ηλιόλουστες μέρες. Η άποψή του δείχνει την απογοήτευσή του για την άρνηση των υπαλλήλων να επιστρέψουν στα γραφεία τους με πλήρη απασχόληση, μήνες αφότου η κυβέρνηση έχει άρει όλες τις οδηγίες για εργασία από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σε μια περαιτέρω κίνηση στο Whitehall, ο κ. Rees-mogg, υποστήριξε τα σχέδια του Πρωθυπουργού να περικόψει 91.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων σε σύνολο 475.000 τα επόμενα τρία χρόνια, γεγονός που έφερε τον Boris Johnson σε τροχιά σύγκρουσης με τα συνδικάτα. Τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα Δημόσιας Διοίκησης, που εκπροσωπούν 200.000 μέλη, απειλούν με εθνική απεργία εάν προχωρήσουν οι περικοπές. Η πανδημία και το Brexit οδήγησαν σε αύξηση των θέσεων εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες και ο κ. Τζόνσον πιέζει τώρα για μείωση των αριθμών στα επίπεδα του 2016, με υποσχόμενη εξοικονόμηση έως και 3,5 δισεκατομμυρίων λιρών ετησίως από τα χρήματα των φορολογουμένων, τα οποία θα δαπανηθούν για τη μείωση του κόστους ζωής. Η Daily Telegraph προσθέτει ότι οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν για τη διαχείριση της πανδημίας, όπως οι ομάδες εργασίας Test and Trace και Covid, θα είναι από τις πρώτες που θα περικοπούν.

Και τέλος η Daily Star αναφέρει ότι ο Neil Parish -ο βουλευτής των Συντηρητικών που παραιτήθηκε αφού παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε πορνογραφία στο κοινοβούλιο- πρόκειται να επανεκλεγεί, καθώς μπορεί να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις ενδιάμεσες εκλογές για την προηγούμενη έδρα του και να επιστρέψει στα Κοινά.
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου