Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

O Μητσοτάκης μας Απειλεί δίνοντας όπλα εναντίον της Ρωσίας-μεγάλα κέρδη για τις αμερικανικές και γερμανικές πολεμικές βιομηχανίες

AP Photo/Evgeniy Maloletka
Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη αποτελεί μια τεράστια Απειλή για τον λαό μας καθώς εμβαθύνει την ήδη πολύ σοβαρή πολεμική Εμπλοκή-Συμμετοχή στον Πόλεμο της Ουκρανίας, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να λαμβάνουν ενεργό μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντεθεί οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, της αμερικανικής και της γερμανικής κυβέρνησης αλλά και το ΝΑΤΟ για την αποστολή βαρύ οπλισμού στον Ουκρανικό στρατό.
Η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, που καθημερινά εκπροσωπεί όλο και λιγότερους αγνοεί τα συντριπτικά ποσοστά άρνησης στην επιθετική και πολεμοχαρή τυχοδιωκτική της πολιτική, καθώς σε συνεχή γκάλοπ το 70% με 72% των ερωτώμενων καταδικάζουν την πολιτική απόφαση αποστολής όπλων στην Ουκρανία. 
Και ετοιμάζεται να προχωρήσει στην παραχώρηση 130 οχήματα ΒΜΡ-1 ρωσικής κατασκευής, που θα αντικατασταθούν από ισάριθμα Marder 1A5 γερμανικής κατασκευής. 
Τα αμερικανικά αιτήματα εκφράζονται ολοένα με μεγαλύτερη σφοδρότητα και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να απαντήσει θετικά.
Η πλέον πρόσφατη, μάλιστα, άσκηση πίεσης σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια της 40λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Τζέιμς Όστιν, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποτέλεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αποστολή από τη χώρα μας όπλων ανατολικής προέλευσης στην Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα. 
Στην ανακοίνωση, δε, που εκδόθηκε από το υπουργείο υπογραμμιζόταν ότι εκτός από «το εξαιρετικό επίπεδο της στρατηγικής αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ» στη συνομιλία συζητήθηκαν και οι εξελίξεις στην Ουκρανία ενώ «αναγνωρίστηκε από αμερικανικής πλευράς η έμπρακτη συνεισφορά της Ελλάδος».
Είχε προηγηθεί στις 26 Απριλίου η συνάντηση των υπουργών Άμυνας σαράντα χωρών στην αεροπορική βάση «Ramstein» στη Γερμανία, μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, όπου εκτός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία συζητήθηκε και η ανάγκη άμεσης παροχής βοήθειας προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ΗΠΑ πιέζουν τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να προσφέρουν στον Ουκρανικό στρατό βαριά οπλικά συστήματα σοβιετικής κατασκευής-πυροβολικό, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά, πολεμικά αεροσκάφη κλπ - για πολλούς λόγους:
  • καταρχήν γιατί είναι πιο εύκολα στον χειρισμό από τον Ουκρανικό στρατό
  • σε δεύτερο επίπεδο για να ξεφορτωθούν οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, τα Βαλκανικά κράτη, αλλά και η Ελλάδα με την Κύπρο τα ρωσικά όπλα
  • και τέλος για να τα αντικαταστήσουν με σύγχρονα οπλικά συστήματα από τις αμερικανικές και δυτικές πολεμικές βιομηχανίες, ή προκειμένου να ξεφορτωθούν ότι μεταχειρισμένο όπλο έχουν αποθηκευμένο, πρωτίστως ο Αμερικανικός και ο Γερμανικός στρατός. 
Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο γλυτώνουν τα σημαντικά κόστη αποθήκευσης, αλλά μπορούν και ανοίγουν δουλειές για τις πολεμικές τους βιομηχανίες καθώς οι χώρες πελάτες όπως η Ελλάδα που θα προμηθευτούν τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα θα πρέπει να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, να τα εκσυγχρονίσουν, να τα οπλίσουν και να τα εφοδιάσουν με πυρομαχικά.
Σημαντικά κέρδη για τις πολεμικές βιομηχανίες -το ξαναλέμε- από πολεμικά συστήματα που είναι παροπλισμένα.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που γίνεται με τα 130 οχήματα ΒΜΡ-1 ρωσικής κατασκευής που η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ σχεδιάζει να παραχωρήσει στον Ουκρανικό στρατό και πρόκειται να αντικατασταθούν από ισάριθμα Marder 1A5 γερμανικής κατασκευής. 
Στο στόχαστρο της παραχώρησης όμως έχουν μπει και άλλα οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής όπως τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 που επιχειρησιακά καλύπτουν τις ανάγκες σχηματισμών του Δ’ Σώματος Στρατού, αλλά και τα λιγότερο προηγμένα, επίσης αντιαεροπορικά OSA-AK, που καλύπτουν αντίστοιχες επιχειρησιακές ανάγκες της ΑΣΔΕΝ.
Αναλυτές τέλος έκαναν λόγο και για αιτήματα παραχώρησης των αντιαεροπορικών συστημάτων S 300.
Υπάρχει όμως και μια ακόμη διάσταση του πάρτι των εξοπλισμών.
Ενώ η κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο υποστηρίζει ότι αυτά τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα δεν θα δοθούν τελικά γιατί κρίνονται απαραίτητα για την άμυνα του ελληνικού κράτους, από την άλλη μεριά οδηγούνται στην απαξίωση καθώς οι Κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας κάνουν απαγορευτικό το ζήτημα του επιτακτικού εκσυγχρονισμού τους.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση της ΝΔ θα απαιτήσει άμεσα νέες θυσίες από τον λαό μας για να τα αντικαταστήσει με σύγχρονα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα.  
Οι κυβέρνηση και το στρατιωτικό κατεστημένο τονίζει τις ανάγκες Αποτροπής.
Τα πλέον όμως σύγχρονα αντιαεροπορικά αμερικανικά συστήματα PATRIOT η κυβέρνηση της ΝΔ τα έστειλε στην Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας που θέλει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλέκονται στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του λαού της Υεμένης. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ανεπτυγμένη αντιαεροπορική συστοιχία PATRIOT καθώς από το λιμάνι της πόλης αποτελεί την βασική ενεργειακή πύλη για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG, τα αμερικανικά και Νατοϊκά στρατεύματα, αλλά και είσοδο προς της Ουκρανία των οπλικών συστημάτων που της παραχωρούν τα κράτη του ΝΑΤΟ. 
Την παραδοχή του κινδύνου που διατρέχει ο λαός μας απ’ την μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που δρομολόγησαν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραδέχθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής, επίτιμος αρχηγός του Στρατού και τέως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».
Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, γνωστός για τις ακραίες του απόψεις από τη θητεία του ως ΑΓΕΣ στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ως ΥΦΕΦΑ στην κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη, σημείωσε πως ο Πούτιν «έχει ήδη ανακοινώσει ότι ‘’θεωρούμε εχθρό κάθε έναν ο οποίος επιτρέπει στο έδαφός του να αναπτύσσονται όπλα και να προωθούνται στο έδαφος της Ουκρανίας. Ίσως αυτό είναι ένας πρόλογος μιας επίθεσης που σχεδιάζει να κάνει σε κάποια φάλαγγα, η οποία θα εκκινεί από κάποιο κράτος γειτονικό. Είναι πιθανό αυτό». Πρόσθεσε ότι έχει διαπιστωθεί ότι ο Πούτιν ό,τι λέει στη συνέχεια το κάνει και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο θέμα των πυρηνικών αλλά και του πλήγματος σε χώρα του ΝΑΤΟ, δεν θα γίνει πραγματικότητα.

ΠΡΩΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟEΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
Ας μην εξετάσουμε όμως την συμπεριφορά της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη με την θεωρία της εξάρτησης, που αποδεικνύεται εντελώς άχρηστη ως πολιτικό εργαλείο. 
Η ελληνική άρχουσα τάξη έχει επιλέξει να αναβαθμίσει την στρατηγική της θέση μέσω του πολέμου. Αποτροπή αμφισβήτησης των κεκτημένων του ελληνικού αστικού κράτους (ανεξάρτητα την ασάφεια, την αυθαιρεσία, την επιθετικότητα των μερών του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού ή την αναζήτηση όρων συμβιβασμού) και επεκτατισμός, εξασφάλιση για τους ιμπεριαλιστές της Δύσης όρων Ασφάλειας και Σταθερότητας, Πολεμικές Συμμαχίες και Άξονες του Πολέμου στη Μεσόγειο, συμμετοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις βάρβαρες επεμβάσεις, δράση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως Εγγυητών Ασφάλειας για επενδυτές, ιμπεριαλιστές και σχεδίων ανάπτυξης της καπιταλιστικές οικονομίας, Χωροφύλακας των λαών και όργανο καταστολής των ασύμμετρων απειλών είναι οι βασικές κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών επίδικων της ελληνικής άρχουσας τάξης. Με προβολή Ισχύος!
Και σε αυτό υπάρχει πλήρη συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων εξουσίας, όλου του αστικού συστήματος εξουσίας. 
Κανείς δεν ξεχνά ότι η στενότερη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με τις ΗΠΑ εκδηλώθηκε δημόσια το 2012, πήρε χαρακτηριστικά διακυβέρνησης το 2015 με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ΝΑΤΟ, τις Διεθνείς ασκήσεις όπως την ΗΝΙΟΧΟΣ και τους εξοπλισμούς, με πρώτο τον εκσυγχρονισμό των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών ORION που κρίνονται απαραίτητα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο εναντίον του Ρωσικού Στόλου! 
Αλλά και στις επιδιώξεις του ελληνικού καπιταλισμού στη Μεσόγειο, που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Στρατηγικά επίδικα για την ελληνική άρχουσα τάξη που διασταυρώνονται με τις αντίστοιχες στοχεύσεις της τουρκικής αστικής τάξης, πυροδοτώντας την έξαρση του ανταγωνισμού ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα-έλεγχο του Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου! 
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
 ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

KATAΔIKAZOYME ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ είναι Συνυπεύθυνοι στο δράμα του λαού. Αιτία του πολέμου είναι οι Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Το αντιδραστικό καθεστώς της Ουκρανίας συνέβαλε και συμβάλει στον πόλεμο καθώς ταυτίζονται με τις πιο επιθετικές επιλογές και επιδιώξεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Να σταματήσει η ρωσική εισβολή και να αποχωρήσουν όλα τα στρατεύματα και οι Μισθοφόροι όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και οι οπλισμοί που έχουν δώσει οι χώρες της Δύσης. Να διαλυθούν οι Ναζιστικές Πολιτοφυλακές.

Ένταση της ταξικής πάλης ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, με διεθνιστικά, αντικαπιταλιστικά και αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά. 
Δικαίωση των λαών της Ουκρανίας και σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Στήριξη των προσφύγων.

Απαιτούμε την Απομάκρυνση των Αμερικανικών Στρατευμάτων από την Ευρώπη. Να κλείσουν οι Βάσεις. Όχι μόνο να μην ενταχθούν νέες χώρες αλλά να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να Απαγορευτούν τα Πυρηνικά Όπλα. 
ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης.

Να αντισταθούμε στην εμπλοκή των βάσεων της Αλεξανδρούπολης, Σούδας, Αράξου, Λάρισας και Ακτίου,  αλλά και των Ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων. Κανένας φαντάρος, στρατιωτικός και στρατιωτικό μέσο εκτός των ελληνικών συνόρων. 
Να μπολοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Καμιά παροχή υπηρεσίας στις πολεμικές προετοιμασίες και επιχειρήσεις.

Ο Διεθνιστικός Αγώνας των λαών εναντίον ιμπεριαλιστών-καπιταλιστών να Επιβάλλει την Ειρήνη
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου