Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΔΙΜΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «STOLEN CERBERUS 22»: Άλλη μια Συνεκπαίδευση που προκαλεί ανησυχία


ΔΙΜΕΡΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «STOLEN CERBERUS 22»
Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στον Ελλαδικό χώρο αυξάνονται και προκαλούν ανησυχία. Ιδίως οι Ειδικές Δυνάμεις των δύο κρατών πραγματοποιούν την μία συνεκπαίδευση μετά την άλλη καθώς προετοιμάζονται να παρέμβουν σε κρίσιμα μέτωπα.
Από την Τρίτη 03 έως την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε η διμερής άσκηση με την επωνυμία STOLEN CERBERUS 22, η οποία περιελάμβανε άλματα Ελευθέρας Πτώσεως και Στατικού Ιμάντα, ρίψεις εφοδίων σε ξηρά και θάλασσα, πτήσεις χαμηλού ύψους, σενάρια Έρευνας – Διάσωσης και αεροδιακομιδών.
Στην Άσκηση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της ΔΕΠ και αεροπορικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό της 37th Airlift Squadron της 86th Airlift Wing, καθώς και 3 Αεροσκάφη C-130J.
Η άσκηση STOLEN CERBERUS σχεδιάζεται και διεξάγεται από την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA) και εντάσσεται στο πλέγμα των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει σημασία να τονίσουμε όχι μόνο το επιχειρησιακό αντικείμενο, αλλά και το γεγονός ότι η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται από το 2013.
Γεγονός που αποδεικνύει την ευθύνη που έχουν όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις που στήριξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ασκήσεις λοιπόν που εντάσσονται σε ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολεμικές προετοιμασίες που απορρέουν από τις βλέψεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για να ικανοποιήσει στρατηγικούς στόχους.
Διαβάζουμε λοιπόν ότι: 
H σειρά ασκήσεων STOLEN CERBERUS πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2013 και συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων, και αναδεικνύει την διαχρονική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.
Συνάδελφοι πρέπει να Αντισταθούμε.
Εμείς, με το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό θα αγωνιστούμε για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των χαμηλόβαθμων στελεχών, για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου