Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κομισιόν: 50 εκ. ευρώ στην Τουρκία για τη στήριξη ευάλωτων προσφύγων


Συρία, προσφυγόπουλα σε καταυλισμό που διαχειρίζεται η ΤουρκίαAP Photo/Francisco Seco14.06.2022, 13:34
Κομισιόν: 50 εκ. ευρώ στην Τουρκία για τη στήριξη ευάλωτων προσφύγων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τη χορήγηση 50 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων προσφύγων και των κοινοτήτων υποδοχής τους στην Τουρκία. Η ανθρωπιστική αυτή βοήθεια θα διατεθεί σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση ζητημάτων προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής νομικών συμβουλών, της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, καθώς και της πρόσβασης σε πολιτικά έγγραφα.

Η χρηματοδότηση αυτή παρέχεται επιπλέον του δικτύου κοινωνικής ασφάλειας έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. (ESSN), το οποίο στηρίζει σήμερα πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα στην Τουρκία μέσω της παροχής βοήθειας σε μετρητά. Το ESSN τους βοηθά να πληρώνουν για τα πράγματα που χρειάζονται περισσότερο, όπως ενοίκιο, μεταφορά, τρόφιμα ή φάρμακα.

Ο επίτροπος για τη διαχείριση κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, δήλωσε σχετικά:

«Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στην Ουκρανία, αλλά δεν θα ξεχάσουμε τους πρόσφυγες στην Τουρκία, πολλοί από τους οποίους είναι εκτοπισμένοι για πάνω από μια δεκαετία τώρα. Οι πιο ευάλωτοι ανάμεσά τους έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 και την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης».

Και πρόσθεσε ότι η Ε.Ε. «θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες στην Τουρκία και να προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας σε όσους την έχουν περισσότερο ανάγκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου