Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Τα καθήκοντα της νεολαίας απέναντι στον Στρατό και στον Πόλεμο της Ουκρανίας

Τα καθήκοντα της νεολαίας απέναντι στον Στρατό και στον Πόλεμο της Ουκρανίας 
Η εργαζόμενη νεολαία μπορεί, πρέπει να έχει θέση και να καθορίσει την
στάση της απέναντι στο πόλεμο στην Ουκρανία. 
Ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, που ξαναμοιράζει ζώνεις επιρροής με την κλαγγή των όπλων, επανακαθορίζει ισορροπίες στην καπιταλιστική-ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, φέρνει τον όλεθρο και την προσφυγιά στους λαούς. Μεγάλες οι ευθύνες της ουκρανικής αστικής τάξης που διαδραματίζει το ρόλο της αιχμής του δόρατος της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.
Η καπιταλιστική Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, επιδιώκει να αναβαθμίσει τον περιφερειακό ιμπεριαλιστικό της ρόλο.
Πολεμική συμπόρευση και ενεργειακό ζήτημα είναι οι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής σχέσης που αναπτύσσεται μεταξύ Ελληνικού και Αμερικανικού Κράτους, όπου η Ελλάδα επιδιώκει να γίνει ενεργειακός κόμβος και οι ΗΠΑ να εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο πολεμικό ορμητήριο στην περιοχή αλλά και την ενεργειακή πύλη (βλέπε Αλεξανδρούπολη) για να κερδίσουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία. 
Για αυτό η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε από την πρώτη στιγμή να ευθυγραμμιστεί με την επιθετική πολιτική των Η.Π.Α.-ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία. Τα στρατηγικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης, τα κέρδη των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας και των κατασκευαστών ωθούν την κυβέρνηση να στείλει όπλα στην Ουκρανία και να συμμετέχει με μεγάλη ένταση στη διεξαγωγή του πολέμου (βάσεις, διάθεση πληροφοριών από κατασκοπευτικά αεροπλάνα , ασκήσεις και πολεμικές προετοιμασίας ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ)

Η εργαζόμενη νεολαία πρέπει να απαντήσει στα γεγονότα λαμβάνοντας θέση, καθορίζοντας αγωνιστική στάση. 
Πρέπει να οργανώσει και να δώσει τον τόνο του αντιπολεμικού αγώνα, μέσα στην κοινωνία και τους χώρους εργασίας αλλά και μέσα στον ίδιο τον Ελληνικό Στρατό. 
Συμμετέχοντας στις κοινωνικές διαμαρτυρίες, δίνοντας σε όλους τους εργασιακούς αγώνες αντιπολεμικό στίγμα. Μέγιστη ανάγκη καθίσταται ο αγώνας και η απαίτηση:

1) Να σταματήσει ο πόλεμος και να αποσυρθεί τώρα η Ρωσία από την Ουκρανία. Να καταδικαστεί η ρωσική αστική τάξη και οι ολιγάρχες της για την ευθύνη του αιματοκυλίσματος του Ουκρανικού λαού.

2) Να καταδικαστεί το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ για το πολεμικό ρόλο που επιτελούν στην Ουκρανία. Αντιστεκόμαστε στην Επέκταση του και Παλεύουμε για την διάλυση του. Απαιτούμε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων-όπλων-βάσεων από την Ευρώπη. Παλεύουμε ενάντια στην Στρατικοποίηση της ΕΕ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς

3) Να καταδικαστεί η κυβέρνηση της πολεμοκαπηλείας και των βίαιων αντεργατικών μέτρων, που έβαλε το λαό σε θανάσιμο κίνδυνο. Ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ΜΜΕ, το σύνολο του αστικού κόσμου. Χρειάζεται ταξικός διεθνιστικός αντικαπιταλιστικός αγώνας ενάντια στα στρατηγικά «εθνικά» συμφέροντα της αστικής τάξης. Κοινός αγώνας εργαζομένων-νεολαίας-προσφύγων-μεταναστών.

4) Να αποχωρήσει η χώρα από το ΝΑΤΟ. Να καταργηθεί η ελληνο-αμερικανική συμφωνία και να κλείσουν οι βάσεις από τις οποίες γίνεται όλη η μεταγωγή, η υποστήριξη και η επιμελητεία της Νατοϊκής πολεμικής μηχανής. Οι βάσεις αυτές που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ προσδένουν οργανικά την Ελλάδα στον πόλεμο της Δύσης απέναντι στη Ρωσία.
Την ίδια πάλη και συνθηματολογία πρέπει να αναπτύξει η νεολαία μέσα στον πιο σκληρό, αντιδραστικό και επιθετικό μηχανισμό του ελληνικού κράτους, το στρατό. Από την έναρξη του πολέμου υπάρχει στις μονάδες αυξημένη ετοιμότητα για ενδεχόμενη περαιτέρω εμπλοκή. Οι ασκήσεις, του ΝΑΤΟ ή οι εθνικές ασκήσεις είναι ασταμάτητες. Σε όλες φωτογραφίζονται πιθανές εμπλοκές με τη Ρωσία στα πλαίσια κλιμάκωσης και επέκτασης προς τα δυτικά, του ήδη υπάρχοντος πολέμου. Ταυτόχρονα πολλές είναι οι μονάδες του Στρατού που είναι σε καθημερινή συνεργασία με τις Νατοϊκές δυνάμεις και αποστολές (Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη κ.α).

Σε αυτό το στρατό η νεολαία που Υποχρεώνεται σε στρατιωτική θητεία οφείλει να παρέμβει από την σκοπιά του Αντιπολεμικού κινήματος και των
δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να κερδίσει τις συνειδήσεις του υπολοίπου φτωχόκοσμου και να τον στρέψει σε αντιπολεμική-αντικυβερνητική κατεύθυνση.
 
Πως αλλιώς μπορούμε άλλωστε να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή; 
Υπηρετώντας και αρνούμενοι να χτυπήσουμε πρόσφυγες, αρνούμενοι να συμμετέχουμε σε Νατοϊκές ή άλλες πολεμικές ασκήσεις καταστολής πλήθους. Αρνούμενοι να κάνουμε καψόνια, γυρνώντας την πλάτη στην ΕΛΔΥΚ του επαγγελματικού μισθοφορικού στρατού, που είναι εκτός χώρας και που τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό με την Τουρκία. Απορρίπτοντας τους καλοθελητές που μας θέλουν χαμάληδες και στρατόμπατσους στα ειδικά σώματα όπως οι Τσολιάδες, η Στρατονομία, οι Ειδικές Δυνάμεις και οι Δόκιμοι. 
Φτιάχνοντας επιτροπές φαντάρων ναυτών σμηνιτών παντού.
Κάνοντας παρέμβαση στα χαμηλόβαθμα στελέχη.
Για να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό κίνημα με τις αγωνιστικές μας δημόσιες επιστολές, συμμετέχοντας με τη στολή μας στα μαζικά αντιπολεμικά και εργατικά συλλαλητήρια, παρεμβαίνοντας μέσα στη μονάδα για κάθε θέμα, μικρό ή μεγάλο, αρκεί να διασφαλίζει την αξιοπρεπή ζωή των στρατευμένων.

Στέλνουμε σε όλη την κοινωνία το μήνυμα ότι δεν θα γίνουν οι φτωχοί φαντάροι κρέας στα κανόνια του πολέμου των ολιγαρχών αυτού του κόσμου.
Δεν θα γίνουν τα παιδιά της εργατικής τάξης πιόνια στη σκακιέρα των πλουτοκρατών και των ιμπεριαλιστών.
Μπλοκάρουμε, Σαμποτάρουμε την καπιταλιστική πολεμική μηχανή της χώρας μας. 
Δεν πολεμάμε - τους πολεμάμε! 
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους φαντάρους των υπολοίπων χωρών που εμπλέκονται στον πόλεμο!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου