Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για την νέα αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία από την κυβέρνηση της ΝΔ

Ανακοίνωση ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ για την νέα αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία από την κυβέρνηση της ΝΔ

Ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ καταγγέλλει δημόσια την νέα αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στον Ουκρανικό στρατό που αποφάσισε η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του αστικού κόσμου και των καθεστωτικών ΜΜΕ. Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του διαπραγματεύονται με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ και δρομολογούν την ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή-συμμετοχή του ελληνικού αστικού κράτους στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς ταυτίζονται με τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προσδοκώντας την στρατηγική αναβάθμιση του ρόλου του αστικού κράτος. Η συμμετοχή στην αιματηρή επαναχάραξη των συνόρων και την μοιρασιά ζωνών επιρροής, στην επαναδιατύπωση των ισορροπιών του νέου πολυπολικού καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού κόσμου, ο έλεγχος των θαλάσσιων και εναέριων περασμάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ο πόλεμος της ενέργειας, είναι εξάλλου και το πλαίσιο της έντασης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, μεταξύ δύο αστικών κρατών επιθετικών, επεκτατικών και αδίστακτων που ήδη επεμβαίνουν σε σειρά πολεμικών αναμετρήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αδιαφορεί για την έκφραση των φιλειρηνικών αισθημάτων του λαού μας που σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την αντίθεση του στην εμπλοκή στον πόλεμο και την αποστολή πολεμικού υλικού. Μάλιστα, οι αποφάσεις αποστολής οπλισμού ανακοινώνονται από τους ηγέτες των ΗΠΑ και της Γερμανίας, για να ακολουθήσουν οι οποίες «εξηγήσεις» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Αυτή την φορά η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει 100 έως 130 ΤΟΜΑ BMP-1, στο πλαίσιο ελληνο-γερμανικής συμφωνίας που προβλέπει την αντικατάσταση τους από τα μεταχειρισμένα γερμανικά τεθωρακισμένα «Marder 1A3/5», τα οποία βρίσκονται σε χώρους αποθήκευσης και για δεκαετίες επιχειρεί να πλασάρει ο γερμανικός στρατός στην Ελλάδα. Προηγουμένως είχαν αποσταλεί 2.100 ρουκέτες RM-70, χιλιάδες καλάσνικωφ, 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stiger», 17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG.

Η τρίτη (3)η επομένως αποστολή του βαρύ οπλισμού στον Ουκρανικό στρατό καθιστά το ελληνικό κράτος ολοένα περισσότερο εμπλεκόμενο. Γεγονός που προκαλεί φόβους πλήγματος από τον Ρωσικό στρατό, καθώς το ελληνικό κράτος με τις βάσεις, τις συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ στην περιοχή, το ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως βασικό πέρασμα των Αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων αλλά και πύλη για τη διέλευση του οπλισμού που παρέχουν τα δυτικά ιμπεριαλιστικά κράτη στην Ουκρανία, τις συνεχείς αποστολές οπλισμού από τα αποθέματα και τις μονάδες του Ελληνικού στρατού παίζει πλέον καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, οι αποστολές οπλισμού επιβαρύνουν οικονομικά τον λαό μας και απαιτούν νέες οικονομικές θυσίες καθώς συνδέονται με εξοπλιστικά προγράμματα που προκαλούν κέρδη στις πολεμικές βιομηχανίες αφού θα απαιτηθούν σημαντικά κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό, τα ανταλλακτικά, τον οπλισμό των μεταχειρισμένων γερμανικών τεθωρακισμένων.   

Ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ καλεί σε μαζική πάλη την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής, των Πολεμικών Προετοιμασιών και των Πολεμικών εξοπλισμών.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κανένα φορτίο όπλων στο αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου. Αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας.

Έξω οι βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ. Να διαλυθεί.

Όχι στον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Να πούμε ΟΧΙ στις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες: λεφτά για την ενέργεια, την υγεία, την παιδεία, τις λαϊκές ανάγκες και όχι για εξοπλισμούς.

Ανατροπή της φιλοπόλεμης αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης της ΝΔ και κάθε κυβέρνησης που την υλοποιεί.      

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται πανελλαδικά ενάντια στο ΝΑΤΟ με αφορμή την Σύνοδο του που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη το διάστημα 18-29-30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου