Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στο Εφετείο: Οι ναζί για πάντα φυλακή!

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στο Εφετείο: Οι ναζί για πάντα φυλακή!

▸Μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Oλοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Η μέρα σφραγίστηκε από τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων, αριστερών, αντιεξουσιαστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κινήσεων.
Προτού μπει στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως στην πρωτόδικη δίκη». Παρόντες στο δικαστήριο ήταν επτά από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους. Από την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο ήταν οι Χρήστος Παππάς, ο Γιάννης Λαγός, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Αντώνης Γρέγος.

«Απώλεια συνείδησης» λόγω ΜΕΘ επικαλείται ο Μιχαλολιάκος
Απών από την αίθουσα ήταν ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος. Σύμφωνα με ό,τι ακούστηκε ήταν στη ΜΕΘ για δύο μήνες και υποστηρίχθηκε ότι έχει απώλεια συνείδησης όταν του επιδόθηκε η κλήση και η απόφαση και δεν ξέρει καν γιατί κατηγορείται, κάτι που προκάλεσε ειρωνικά σχόλια μέσα στην αίθουσα, όπως και διαμαρτυρίες.

Υπήρξε μια αρνητική εξέλιξη όσον αφορά τη δημοσιότητα της δίκης καθώς η πρόεδρος είπε ότι θα επιτρέψει φωτογραφίες στους φωτορεπόρτερ μόνο σήμερα και όχι σε καθημερινή βάση.«Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε πρωτόδικα» ειπώθηκε όταν οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου