Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Οκτάχρονος σκότωσε με το πιστόλι του πατέρα του κοριτσάκι ενός έτους


Φωτ. αρχείου από πυροβολισμούς στο Σικάγο όπου έχασε τη ζωή βρέφος πέντε μηνών στις 24 ΙουνίουTyler Pasciak LaRiviere/Chicago Sun-Times via AP29.06.2022, 07:40
Οκτάχρονος σκότωσε με το πιστόλι του πατέρα του κοριτσάκι ενός έτους
efsyn.gr
Ακόμη ένα τραγικό γεγονός που οφείλεται στη διαδεδομένη στις ΗΠΑ πρακτική της οπλοκατοχής και της ανεύθυνης μη φύλαξης των όπλων. Ένα αγόρι οκτώ ετών, παίζοντας με το πιστόλι του πατέρα του, σκότωσε βρέφος ενός έτους και τραυμάτισε ακόμη ένα παιδί δύο ετών το σαββατοκύριακο στη Φλόριντα.

Ο πατέρας του 8χρονου, Ρόντερικ Ράνταλ, 45 ετών, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αμέλεια που είχε συνέπεια ανθρωποκτονία, για παράνομη οπλοκατοχή και για αφαίρεση αποδεικτικών στοιχείων από τόπο εγκλήματος.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε σε μοτέλ όπου ο Ράνταλ, που έχει βαρύ ποινικό μητρώο, είχε πάει να βρει τη σύντροφό του. Εκείνος πήγε με τον γιο του. Εκείνη με τα δίδυμα παιδιά της, δύο ετών, και την κορούλα της, ενός έτους.

Ο Ράνταλ βγήκε από το δωμάτιο και άφησε το όπλο «σε ντουλάπι», σύμφωνα με τον σερίφη. Αλλά ξέροντας πού ήταν κρυμμένο, «ο γιος του το πήρε κι άρχισε να παίζει με αυτό».

«Πυροβόλησε το βρέφος ενός έτους και το σκότωσε. Αφού το διαπέρασε, η σφαίρα τραυμάτισε το ένα από τα δίδυμα, που όμως αναμένεται να επιζήσει», είπε ο σερίφης, που ανέφερε ότι η μητέρα των θυμάτων κοιμόταν.

Όταν επέστρεψε ο πατέρας, αφαίρεσε από το δωμάτιο το όπλο και ουσίες, πιθανόν ναρκωτικά, προτού φτάσει η αστυνομία.

«Κάθε χρόνο, εκατοντάδες παιδιά στις ΗΠΑ βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν έχουν αποθηκευτεί με ασφαλή τρόπο, σε ντουλάπια, σε κομοδίνα, σε σακίδια πλάτης, σε τσάντες, ή απλά παρατημένα» και πυροβολούν χωρίς να το θέλουν, σημειώνει σε έκθεσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Everytown For Gun Safety, που αγωνίζεται για να ελέγχονται αυστηρά οι αγορές πυροβόλων όπλων. Όπως εκτιμά, τα δυστυχήματα όταν όπλα πέφτουν στα χέρια παιδιών που «πυροβολούν χωρίς πρόθεση» στοιχίζουν τη ζωή κάπου 350 Αμερικανών τον χρόνο κατά μέσον όρο.

Ευρύτερα, τα πυροβόλα όπλα προκαλούν κάπου 40.000 θανάτους ετησίως στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκτονιών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου