Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Α' ΕΑΝ στην Κομοτηνή: Μαζική δηλητηρίαση από μακαρόνια από το φαγητό που τους τάισαν-άρρωστο το μισό στρατόπεδο!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΟΝΙΟΥ
Είμαι πατέρας στρατιώτη της Α' ΕΑΝ στην Κομοτηνή. 
Ο γιος μου έφαγε εντός του στρατοπέδου μακαρόνια με κιμά όπως και άλλοι συνάδελφοί του την Δευτέρα του Αγίου πνεύματος. 
Δεν ξέρω τι μπορεί να είχαν τα συγκεκριμένα μακαρόνια αλλά μου μετέφερε ότι η μισή μονάδα ήταν με διάρροια , με κοιλιακούς πόνους και άσχημα συμπτώματα δηλητηρίασης . 
Παντού μπορεί να δηλητηριαστεί κάποιος , αλλά ως πατέρας με θλίβει το γεγονός ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση για την υγεία των παιδιών μας.
Δεν υπήρξε το παραμικρό τηλέφωνο και δεν υπήρξε η παραμικρή φροντίδα ή έστω μια συγγνώμη σε αυτά για την ταλαιπωρία. 
Μάλιστα νομίζω ότι οι στρατιώτες με κοιλιακά προβλήματα συνεχίζουν να κάνουν υπηρεσίες παρά την διάγνωση. 
Είναι πραγματική τραγική η συγκεκριμένη κατάσταση.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Την ίδια στιγμή που δίνονται 65 δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς, πάνω από το 2% του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους στρατιώτες ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ. και κάνουν συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες με Νατοϊκές και Αμερικανικές δυνάμεις, στέλνουν τρεις (3) φορές βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία....
Την ίδια στιγμή στα στρατόπεδα επικρατούν άθλιες συνθήκες, οι ελλείψεις είναι τρομερές, το φαγητό που προσφέρεται στους συνφάνταρους είναι άθλιο, λίγο και επικίνδυνο.
Και έχεις από την άλλη μεριά τον Υπουργό Άμυνας να αποδέχεται ως κανονικό τον μισθό τον 8,7 ευρώ και να λένε οι Αξιωματικοί ότι ο στρατός μας προσφέρει τα πάντα!
Όλα αυτά όμως είναι αποτέλεσμα των περικοπών των κονδυλίων για τους φαντάρους
Καλούμε τους συνφάνταρους να Αγωνιστούν, να έρθουν μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Να βγουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Να απαιτήσουν Ακρόαση από την Ιεραρχία.
Όχι μόνο από τον Ταξίαρχο αλλά και τον Στρατηγό.
Μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες.
Υπολογίζουν την Δημοσιότητα οι στρατιωτικοί.
Πρέπει να Αγωνιστούμε, πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή με κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό.
Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό μπορούμε να υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, πρέπει να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, την φιλοπόλεμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Πριν χρόνια πάθαμε το ίδιο σε άσκηση ,είχαν τα φαγητά μαγειρεμένα 3μερες πριν και όπως ήτανε ζεστά τα έβαλε στο ψυγείο,ασπρισαμε τον Έβρο από τα κολοχαρτα γυρνοντας από την άσκηση για Κομοτηνή επειδή δεν κράτησε και πολύ .Δκτης και όλα τα κλιμάκια κάθε 30 λεπτά τρέχαμε για χέσιμο όπου μια διαδρομή που κάναμε κανονικά 3ωρες το κάναμε 7ωρες.Μια κατάσταση τραγική τότε,δεν υπήρχε περίπτωση να μην βρεις τζιπ παρατείνει επειδή τρεχαν άριστερα και δεξιά.Τον μάγειρα δεν το πείραξε κανένας παρόλο που ήτανε υποτίθεται επαγγελματίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή