Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Απροκάλυπτο Έγκλημα ή Προπαγάνδα; Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα – Αναφορές για έναν νεκρό και 8 βαριά τραυματίες

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών στα ελληνο-τουρκικά σύνορα στον Έβρο, με αναφορές για έναν νεκρό από τους πυροβολισμούς.
Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μεγάλη κινητοποίηση του Στρατού, της Αστυνομίας και της Συνοριοφυλακής στον Έβρο, όπου αυξήθηκε η παρουσία των εν λόγω κατασταλτικών και στρατιωτικών δυνάμεων.
Μάλιστα, αλλεπάλληλες είναι οι καταγγελίες για τη βάναυση συμπεριφορά του ελληνικού κράτους, ενώ γίνεται λόγος για συστηματικές απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις.
Νέα ενημέρωση:
Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο DHA, το οποίο αναφέρει πως «ένας παράνομος μετανάστης από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε όταν οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ στα σύνορα της Ανδριανούπολης». 
Σύμφωνα με το CNN Turk, το συμβάν έγινε στο χωριό Αλιμπέι, στα ελληνικά σύνορα της συνοικίας Ουζουνκιοπρού της Ανδριανούπολης. Εκεί, ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που επιχειρούσε να περάσει παράνομα τα σύνορα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός και τον σοβαρό τραυματισμό οκτώ ατόμων.Το ίδιο πρακτορείο αναφέρει πως ο μετανάστης διακομίστηκε από ιατρικές ομάδες, που μετέβησαν στην περιοχή, στο νοσοκομείο του Uzunköprü. Η κατάσταση της υγείας του ήταν βαριά και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Για το περιστατικό, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, έχει ξεκινήσει έρευνα.
Πηγές από την ΕΛΑΣ διαψεύδουν κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ανάρτηση της είδησης στα τουρκικά media, διενεργήθηκε άμεσα έρευνα από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για το παραπάνω περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου