Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Independent: Αναφορές για περίπου 3.000 Βρετανούς μισθοφόρους


Independent: Αναφορές για περίπου 3.000 Βρετανούς μισθοφόρους
“Εθελοντές” πολεμούν στη μάχη του Ιρπίν / Πηγή: The New York Times

Περίπου 3.000 Βρετανοί υπήκοοι πολεμούν μαζί με Ουκρανούς μαχητές εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «Independent», επικαλούμενη διοικητή μισθοφόρων.

Ο Μ. Μαμουλασβίλι, που ηγείται της λεγόμενης Γεωργιανής Λεγεώνας, είπε στους δημοσιογράφους ότι συνολικά σχεδόν 20.000 ξένοι μαχητές υπηρετούν αυτήν τη στιγμή σε «εθελοντικές μονάδες» στην Ουκρανία, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικανοί και ακολουθούν οι Βρετανοί.

Στο μεταξύ, δύο Αμερικανοί που είχαν πάει στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον του ρωσικού στρατού αγνοούνται εδώ και μια βδομάδα και πιστεύεται ότι έχουν αιχμαλωτιστεί, ανακοίνωσαν Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί. Αναφέρεται ότι συμμετείχαν σε μάχες βόρεια του Χαρκόβου.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους φέρουμε πίσω». Παράλληλα – την ώρα που, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, εκτιμάται ότι χιλιάδες Αμερικανοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του Κιέβου – κάλεσε τους Αμερικανούς να μην πηγαίνουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν…

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Ντονμπάς, ιδιαίτερα στην πόλη Σεβεροντονέτσκ του Λουγκάνσκ, και οι ουκρανικές δυνάμεις φέρονται να έχουν περικυκλωθεί στο εργοστάσιο χημικών «Αζότ», όπου βρίσκονται εκατοντάδες άμαχοι.

Η Ρωσία κατηγορεί τους Ουκρανούς μαχητές ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινη ασπίδα και ότι παραβίασαν την προχτεσινή κατάπαυση του πυρός, που ανακοίνωσαν οι ρωσικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι.
alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου