Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

PKK: Πέντε Κούρδοι μαχητές νεκροί από επίθεση τουρκικού drone στο βόρειο Ιράκ

PKK: Πέντε Κούρδοι μαχητές νεκροί από επίθεση τουρκικού drone στο βόρειο Ιράκ

Τέσσερις μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σήμερα από πλήγμα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην επαρχία Σουλεϊμανίγια του βορείου Ιράκ, ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν. Οι πέντε βρίσκονταν σε ένα αυτοκίνητο στην πόλη Καλάρ περίπου στις 9.00 π.μ. ώρα Ελλάδας όταν επλήγησαν από το drone, ανέφερε σε μια δήλωση η υπηρεσία.

Η Τουρκία διεξάγει επί μακρόν εκστρατεία στο Ιράκ και στη Συρία κατά των μαχητών του PKK και της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, αμφότεροι χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις από την Άγκυρα. Η Τουρκία πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ και έχει στείλει καταδρομείς για να υποστηρίξουν τις επιθέσεις της.

Προχθές, Τετάρτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένα παιδί, και επτά τραυματίστηκαν από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Μονάδων Αντίστασης της Σίντζαρ (YBS), πολιτοφυλακής που συνδέεται με το PKK.

Το PKK πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Τουλάχιστον 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση, η οποία κατά το παρελθόν επικεντρωνόταν κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου το PKK επιδίωκε να δημιουργήσει μια πατρίδα για τους Κούρδους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου