Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

282 Μ/Κ Τ.Ε.: Κονσέρβες και μικρά γεύματα για τους φαντάρους, λουκούλλεια γεύματα για Διοικητές και Ταξίαρχο!

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ....
ΜΕ ΣΚΛΗΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. 
Πριν λίγο καιρό υπήρχε στη μονάδα η συγκέντρωση διοικητών, ένα μεγάλο φαγοπότι δηλαδή που γίνεται κατά καιρούς σε διαφορετικές μονάδες, με τη παρουσία φυσικά και του Ταξιάρχου. 
Οι στρατιώτες έπρεπε από τις 11.30 να έχουν τελειώσει το μεσημεριανό τους έτσι ώστε μετά τα μαγειρεία να είναι αφιερωμένα στη παρουσία της ιεραρχίας. 
Αλλά αυτό μπορούμε να το υποστούμε. 
Δε μπορούμε να ανεχτούμε όμως την εξής κοροϊδία: 
οι στρατιώτες να τρώνε συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα κονσέρβες, να γίνονται συστάσεις για μικρές "προβλεπόμενες" μερίδες και την ίδια στιγμή να διοργανώνονται γεύματα που στρατιώτες δεν έχουν καν φανταστεί στη πορεία της θητείας τους. 
Για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις προφανώς δεν έχουμε κανένα παράπονο από τους μάγειρες της μονάδας, άλλωστε κι αυτοί διαταγές εκτελούν. 
Είναι γνωστό η μονάδα φημίζεται για το φαγητό που αυτή προσφέρει και καλά κάνει! 
Αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι μια καλή φήμη και προϊστορία δεν γίνεται να αποτελεί άλλοθι για μια στροφή στη ποιότητα του φαγητού που φαίνεται να επιχειρείται από τη διοίκηση! 
Ο κατήφορος όμως δεν έχει πάτο. 
Δεν πέρασε λίγος καιρός και έχουμε τα ίδια και χειρότερα. 
Με αφορμή μια λειτουργία που έγινε στη μονάδα για τον Άγιο Παϊσιο (!) η διοίκηση είχε καλέσει πλήθος κόσμου (ναι και πολίτες) να έρθουν στο στρατόπεδο για την απογευματινή λειτουργία και μετά από αυτή να κάτσουν και να δειπνήσουν λες ότι βγήκαν Σάββατο βράδυ σε κάνα εστιατόριο στη Κω.. 
Μόνο που τώρα η κατάσταση ξέφυγε τελείως. 
Φαντάροι μάγειρες να ετοιμάζουν ολόκληρο μενού, άλλοι να κάνουν τους σερβιτόρους και στο τέλος αφού οι καλεσμένοι μας φάγανε και ήπιαν να πρέπει να γίνει και όλη η λάντζα! 
Πότε ορκιστήκαμε να κάνουμε τους σκλάβους και να δουλεύουμε τζάμπα για τα καπρίτσια και τις φιλοδοξίες του κάθε στρατιωτικού;
Με ποιανού τα έξοδα γίνονται αυτά τα πανηγύρια και ποιος εξουσιοδοτεί κάθε φορά τη διοίκηση να προχωράει σε τέτοιες φιέστες;
Κάπου πρέπει να μπει ένα φρένο στη κατάσταση παροξυσμού. 
Σίγουρα το καλοκαίρι είναι δύσκολη περίοδος στο στρατό αφού οι μονάδες τις παραμεθορίου είμαι μόνιμα υποστελεχωμένες, αλλά η προσβολή της αξιοπρέπειας μας και του ρόλου μας στο στρατό δεν έχει σχέση. 
Ας σταματήσει κάποιος αυτή τη παράνοια!

Φαντάροι από το 282 Μ/Κ Τ.Ε

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ, η ΑΣΔΕΝ και η Ταξιαρχία αυτές τις καταγγελίες;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Εγω θυμαμαι μια φορα η μανα μου,ηθελε να ερθει να κανει πασχα μεσα στο στρατο (που να ηξερε),τοτε που μας ελεγαν ,εαν φερουμε συγγενεις και στην σκηνη καθοταν μονο η καλεσμενη (χαμηλοβαθμον) μανες,πατερες και οταν ητανε να μοιρασουν το κρεας πηγανε το καλο το κρεας στους επισημους και στους γονεις μας κυριολεκτικα κοκκαλα με 1 κομματι μικρο κρεας πανω και ζεστα αναψυκτικα ..τωρα ολα αυτα που λεω για τον καθε γονεα που ητανε εκει.Στην τελικη ποτε μου δεν εφαγα κρεας πασχα μεσα ,γιατι στο τελος δεν ειχε για εμας αλλα μονο κοκκαλα οταν εφυγα και σταματησαν να ερχονται η επισημη ειδα για πρωτη φορα κρεας αλλα και εφαγα κρεας

    ΑπάντησηΔιαγραφή